Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
+1252.49
Ethereum
+23.07
Litecoin
+0.97
DigitalCash
+1.24
Monero
+4.58
Nxt
-0
Ethereum Classic
+0.24
Dogecoin
0

İran Bitcoin Madencileri Camilere Akın Ediyor!

0 332

İran, farklı bir soruna çözüm arıyor. Bitcoin madencileri camilere akın ediyor. Elektriğin ücretsiz olması nedeniyle camileri tercih eden Bitcoin madencileri, camilerin enerji tüketimini artırdı. Enerji Bakanlığı, son iki ayda elektrik tüketiminin yüzde 7’den fazla arttığını açıkladı. Bunun üzerine hükümet, Bitcoin madencilerine karşı önlem almaya hazırlanıyor.

İran, ABD ambargoları sebebiyle uluslararası pazarlarda ticaret yapmakta zorlanıyor. Ülkede Bitcoin fiyatları artarken, kripto para madencilik uygulamaları da hız kazandı. Kripto para madenciliğinde üretimi sırasında fazla elektrik harcanıyor. Bu durum da elektrik faturalarını yükseltiyor. Bitcoin madencileri de yüksek fatura ödememek için elektriğin ücretsiz verildiği camilere akın etti.

“İllegal Kripto Para Madenciliği Bitirilecek”

İran Siber Yüksek Kurulu Bakanı Abolhassan Firouzabadi, ülkede elektriğin görece ucuz olması sebebiyle kripto para madenciliğinin büyük bir endüstri haline geldiğini vurguladı. Enerji Bakanlığı Sözcüsü Mostafa Rajabi Mashhad ise, Bitcoin madenciliği sebebiyle ülkede son iki ayda enerji tüketiminin yüzde 7’den fazla arttığına işaret etti. Mashad, “illegal kripto para madenciliğin bitirileceği” yönünde açıklama yapmıştı.

İran Gündemine Oturan Fotoğraf

25 Haziran’da bir Twitter kullanıcısı bu konuda bir fotoğraf paylaştı. Bu fotoğraf, ülkenin gündeminde önemli bir yer işgal etti.

Fotoğraf, çok sayıda yorum ve paylaşım aldı. Fotoğrafta bir camide 100’den fazla Bitcoin üretim makinesi görülüyor. Bu makinelerin yılda yaklaşık 260 bin dolar gelir sağlayabilecek kapasitede olduğu kaydediliyor.

İran, Bitcoin madenciliği için diğer ülkelerin de ilgisini çekiyor. Geçen yıl hazırlanan bir rapora göre ucuz ve ücretsiz elektrik verilmesi sebebiyle Ermenistan, Ukrayna ve Fransa gibi bazı ülkelerden operatörler dikkatlerini İran’a çevirdi.

1 Bitcoin’in Maliyeti, 24 Hanenin Yıllık Enerji Tüketimi Maliyetine Eşit

Uzmanların raporlarına göre, İran’da, 12 ila 13 bin dolar civarında işlem gören bir Bitcoin üretmek için gerekli enerji maliyeti, 24 hanenin yıllık elektrik tüketimine eşit! İran’ın kamuya sağladığı elektrik teşviklerinin yıllık maliyetinin 1 milyar dolar civarında olduğu belirtiliyor.

Kripto para endüstrisinin küresel ölçekte yılda tükettiği enerji miktarının ise 68 teravata ulaştığı bildiriliyor. Bu rakam, Portekiz, Şili, Cezayir ve İsviçre gibi ülkelerin enerji tüketimine yakın bir düzeyde!

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.