Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$65,344.01
-2583.7
Ethereum
$3,391.43
-206.32
Litecoin
$82.55
-2.65
DigitalCash
$33.25
-3.62
Monero
$136.32
-3.05
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$29.71
-1.77
Dogecoin
$0.13
-0.02

Kripto Para Nedir?

0 502

Kripto Para Nedir, Kripto Para Ne Demek ?

Dijital para birimi olarak varlığını sürdürmeye başlayan kripto paralar, bilinen para birimlerine benzer özelliği taşır. TL, USD ve EUR gibi belirli bir değere sahip olmasıyla beraber normal para birimlerinden ayrılan özelliğe sahiptir. Öncelikli olarak kripto paranın herhangi bir merkezden yönetilmesi söz konusu olmaz. Kriptografiyle şifrelenmiş olmasıyla birlikte, oldukça karmaşık bir iç dinamiğe sahip olmasıyla yüksek derecede güvenlik sağlamayı hedef alır. Tamamen kullanıcılar tarafından yönetilebilir dijital para birimlerinin ortak adı olan kripto para, yapılan işlemlerin tamamını güvence altında tutabilme olanağını sunar. Tarihteki ilk kripto para 2009 yılındaki Bitcoin olarak ön plana çıkar. Bitcoin’in ortaya çıkışının ardından çok sayıda farklı kripto paranın dijital ortamda kullanılmaya uygun olarak piyasaya çıktığı görülür. Bitcoin haricindeki tüm kripto paralar alternatif kripto paralar, bir diğer adıyla altcoinler olarak adlandırılırlar.

Kripto Paraların Değeri Ne Belirler?

Her kripto paranın farklı bir değeri bulunur. Hükümetlerin para birimlerinin değerinin ne kadar olduğundan daha farklı şekilde kripto paraların değeri belirlenir. Çoğun kripto para, zaman geçtikçe daha az üretiminin gerçekleştirileceği şekilde üretildiğinden dolayı belirli bir piyasanın oluşması mümkün olur. Devletlerin kullandığı para birimlerinden temel olarak ayrıldığı noktaların biri bu durumdur. Uygun şartlara sahip olan bir devlet istediği zaman daha fazla para basımı gerçekleştirebilme olanağına sahiptir. Kripto paralarda istenildiği zaman basım gerçekleştirilebilmesi söz konusu olmaz. Değeri belirleyen unsurlar arasında arz ve talep dengesi de ön plana çıkar. Bir kripto paraya olan ilgi ne kadar artarsa, gerçekleşen satış oranlarının yükselmesine bağlı olarak değerinde de artış görülür.

Kripto Paralarda Madencilik Kavramı

Kripto paralar, madencilik sistemiyle kazılan dijital para birimleridir. Madencilik nedir? hakkında soruya sahip olanlar için, temel olarak kazım işleminin gerçekleştirilmesi olarak tanımlanabilir. Belirli düzeyde bilgisayar gücünün kullanılmasıyla beraber, sıkışık halde olan hash kesişimlerinin bulunması durumudur. Kripto paralarda madencilik, herkes tarafından yapılabilir. Gerekli donanıma sahip olanlar kolaylıkla istedikleri kripto para kazımına başlayarak madencilik yapabilme olanağına sahip olurlar.

Kripto Para Nereden Alınır ve Satılır? Kripto Para Almak 

Kripto para alış ve satış yapmak son derece güvenli olduğu gibi aynı zamanda belirli platform üzerinden gerçekleştirilir. Kripto para borsası olarak adlandırılan sanal borsalar üzerinden kripto paraların birbirleriyle takas edilebilmesi, satılabilmesi ve alınabilmesi mümkündür. Anlık olarak güncellenen fiyatlarla beraber kripto paralar hakkında yeterli bilgiye sahip olarak kazançlı fırsatların yakalanabilmesi mümkündür. Borsalarda bulunan tüm kripto paralar üzerinden işlem yapılabilmesinin mümkün olmasıyla beraber kolaylıkla üyelik açarak girişler sağlanabilir. Gelişmiş kripto kodlama sistemine sahip olmaları sayesinde her işlemde kullanıcılara yüksek derecede güvenlik sağlarlar. Dijital para birimleri olarak ön plana çıkan kripto paralar, pek çok farklı açıdan sağladıkları avantajla beraber günümüzde dijitalleşen dünyasının içerisinde fark yaratan teknolojiler konumunda yer alırlar.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter  İnstagram

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.