Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,508.19
+551.87
Ethereum
$3,153.50
+17.76
Litecoin
$85.39
+1.96
DigitalCash
$30.38
+0.53
Monero
$119.46
+1.26
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$27.07
+0.94
Dogecoin
$0.15
0

Kripto Para Fiyatları Neye Göre Belirlenir?

0 730

Kripto Para Fiyatları Neye Göre Belirlenir?

Kripto paralar, fiyatları sürekli olarak değişkenlik gösteren dijital para birimleri olmalarıyla beraber çok sayıda kişinin yatırım aracı olarak tercih etmesini beraberinde getirirler. Kripto para fiyatlarında ani ivmeye sahip düşüşler ve çıkışların yaşanabilmesi muhtemel olduğu gibi bir o kadar da değişim oranları arasında farkların yüksek seviyede olduğunun görülebilmesi olanağı bulunur. Kripto para fiyatlarında değişimin temel nedeni arz-talep ilişkisidir. Bir kripto para birimini çok sayıda insan almak istiyorsa fiyatının artış göstermesi kaçınılmaz bir durum olacağı gibi bunun tersi olarak kimsenin ilgi göstermediği bir kripto para biriminin fiyatı da düşüş yaşayacaktır. Piyasanın genel olarak büyüklüğü ve işlem hacmi üzerinden değerlendirilme yapılması en doğru sonuçların görülebilmesinde etkili olur.

Kripto Para Fiyatlarının Değişimine Neden Olan Faktörler Neler?

Algılanan Değer Değişimleri: Kripto paraların geleneksel para birimleri karşısında değerlerinin düşüş yaşamasında ve artış yaşamasında etkili olan sebeplerin başında kripto paranın algılanan değeri gelir. Algılanan değer arz-talep dengesi için belirleyici unsur olur. Kripto paranın mevcut fiyatının ederi kadar olmadığı kanısı durumunda fiyat değişimlerinin negatif eksende gelişim gösterdiği görülür.

Güvenlik: Güvenlik, kripto para birimlerinin fiyatlarının belirlenmesinde yüksek etkiye sahiptir. Güvenlik açıklarının ortaya çıktığının görülmesi durumunda hem alıcılar tarafından hem de yatırımcılar tarafından kripto paraya karşı olan güvenin sarsılması olası hale gelir. Yaşanan değer kayıplarının temel nedeni olarak adlandırılabilecek bir durum olduğu gibi aynı zamanda kripto paralarda değer değişimlerinde temel olarak rol oynayıcı etkenlerdendir.

Haberler: Tıpkı gerçek dünyada kullanılan paralarda olduğu gibi kripto paralar hakkında çıkan haberler de fiyat değişimlerinin yaşanmasına sebep olur. Pozitif olarak ön plana çıkan veriler kullanıcıların alış emirlerinde yükselmesi olasılığını artıracağı gibi aynı zamanda negatif haberler de düşüş yaşanması olasılığını artırır. Kısa vadeli olarak fiyat dalgalanmalarının oluşmasındaki en önemli etkenlerin başında gelen haberlerin etki düzeyi son derece yüksek seviyede olur.

Pump & Dump: Fiyatların suni şekilde yükseltilerek, yüksek fiyattan alıcı bulunmasının ardından ani şekilde satılması olayıdır. Özellikle kripto para borsalarına yeni giriş yapmış olan kripto paralarda yaşanan pump & dump olayları beklenmeyen değişimlerin görülebilmesinde etkili olur. İşlem hacmi düşük olan kripto paraların, işlem hacimlerinin düşük fiyattan yüksek miktarda satın alınarak yükseltilmesine dayılı olarak uygulanır.

Kripto Para Fiyatlarında Değişim Sabitlenecek mi?

Kripto para fiyatlarının tam anlamıyla oturarak belirli bir sabit seviyeye gelebilmesi için, kriptoların olgunluk seviyesine ulaşması gerekir. Şu an için tüm kripto paralarda yüksek iniş çıkışların anlık olarak yaşanabilmesi olanağı bulunduğundan dolayı belirli bir değer sabitlemesinin olduğu söylenemez. İlerleyen yıllarda dijital dünyanın yanı sıra fiziksel olarak da kripto para birimlerinin etkinliklerinin artırılması durumunda belirli fiyatlara sabitlenebilmeleri mümkün hale gelebilir. Fiyatlarda yaşanan değişimin tamamen ortadan kaldırılabilmesi için öncelikli olarak fiyat bandının belirli aralıklarda olması zorunluluğu bulunur.

Güncel kripto para haberleri için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : Facebook, Telegram, Twitter 

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.