Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,315.85
+311.65
Ethereum
$3,134.59
-0.91
Litecoin
$85.39
+1.66
DigitalCash
$30.31
+0.44
Monero
$120.42
+0.58
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.68
+0.42
Dogecoin
$0.15
-0

Kripto Para Borsalarına Nasıl Üye Olunur?

0 642
Borsalara Nasıl Üye Olunur?

Kripto paraların alınıp satıldığı platformlar olan borsalar, dünya çapında sıklıkla tercih edilirler. Her seviyede yatırımın takas işlemlerinin gerçekleştirilmesine olanak sağladıkları gibi aynı zamanda işlemlerin hızlı tamamlanmasında da etkilidirler. Farklı ülkelerden erişebilirliğe sahip olmalarıyla ön planda olan popüler borsalardan başlayarak popülerlik seviyesi düşük olan borsalar da bulunur. Yeni başlayanlar için en çok merak edilen soruların başında kripto para borsalarına nasıl üye olunacağı sorusu gelir. Alternatiflerin çok sayıda olmasıyla beraber, yapılacak olan tercih yatırımların nerede tutulacağını da belirleyici olur. Borsalar sürekli online olan platformlar oldukları gibi aynı zamanda kullanıcılarının güvenliğini sağlamak adına üst seviyede çalışırlar.

Borsalara Üyelik İşlemleri Nasıl Yapılır?

Kripto para borsası olarak aktif olarak hizmet veren borsalara üye olmak için yapılan işlemler son derece basittir. Bir siteye üyelik aşamasında gerekli olan bilgilerin verilmesinin ardından ekstra hiçbir şeye ihtiyaç duyulmaksızın kullanıcı kaydının ilk adımının gerçekleştiriliyor olması son derece pratiktir.

1-Öncelikli olarak hâlihazırda kullanımda olan mail adresiyle birlikte, bir şifre belirlenir. Borsalar, güvence sağlamak adına kimliğe dair bazı soruları sorabilirler. Üyelik aşamasında her bilginin eksiksiz olarak verilmesi sayesinde yaşanabilecek olan sorunların önüne geçilerek, en üst seviyede güvenliğin ön planda tutulabilmesi mümkündür.

Önde gelen kripto para borsaları tarafından, ilk üyelik aşamasında ehliyet, ikametgâh belgesi ya da pasaport gibi bilgiler teyit için istenebilir. Yeni tarihli olması kaydıyla eksiksiz olarak yapılacak olan gönderim, üyeliğin oluşturulabilmesi için en önemli konuların başında.

2-İkinci adım doğrulama adımıdır. E-posta adresini ve verilen cep telefonu gibi özel kullanım ürünlerine dair gönderimi yapılacak olan kodun kripto para borsalarına girilmesi gerekir.

3-Onayın gerçekleştirilmesinden sonra, kripto para borsası için kayıt işlemi tamamlanmış olur. İlk aşamada istenen belgeler borsa tarafından onaylandığı durumda, kaydın tamamlandığına dair bilgi gönderimi yapılır.

Her borsa, üyelik aşamasında aynı bilgileri istemediği gibi aynı zamanda onay süreleri de aynı değildir. Çok sayıda üyeyi barındıran borsalar sahip oldukları popülerlikle ve yeterli işlem hacimleri dolayısıyla, sıkı güvenlik önlemleri alırlar. Talep edilen bilgilerle birlikte belgeler çok sayıda olabilir. Yeni açılan borsalarda üyeliğin gerçekleştirilebilmesine yönelik olarak talepler daha az seviyede tutulur.

Dipnot: Üyelik aşamasında şifrelerin güçlü belirlenmesi yaşanabilecek olumsuzlukları engeller.

Borsalara Üye Olmak Ücretli mi?

Hiçbir kripto para borsası yeni üyelik kayıtlarında ücret talep etmez. Yeni başlayanlar için bilinmesi gereken en önemli noktalardan biri ücret konusudur. Hem köklü hem de yeni açılan borsalar, tamamen yapılan işlemler üzerinden belirli seviyede komisyon aldıklarından dolayı üyeliklerin oluşturulması aşamasında ücret talebinde bulunmazlar. Kripto para borsaları arasında ücret talep edenler, fake veya scam borsalar olabilirler.

18 yaşın üzerinde olan herkesin üyeliğini gereklilikler doğrultusunda kolaylıkla gerçekleştirebilmesi mümkündür. Yaş grubu olarak yeterli olmayanların borsalara üye olabilmeleri söz konusu değildir.

Bazı borsalar, kripto para bulundurmada ve işlem hacminde ayrıcalık sağlayan hesap satışını gerçekleştirirler. VIP hesap kategorisinde değerlendirilebilecek üyelikler, standart bir üyeliğe göre çok daha fazla olanağa sahiptir. Ancak hesabında yüklü miktarda bakiye bulundurmayanlar için zorunlu bir seçenek olarak değerlendirilmez. Talep eden üyeler, aylık belirli seviyede al-sat taahhüdünü yerine getirmeleri durumunda avantajlı üyeliğe sahip olabilirler.

Borsalara Üyelik Ne Zaman Onaylanır?

Üyeliğin onaylanma süresi, tamamen borsanın sahip olduğu kriterlere bağlı olarak değişkenlik gösterir. Bazı platformlarda yüksek güvenlik önlemleri bulunuyor olduğu gibi yoğun da talep bulunur. Yeni kullanıcıların onaylarının gerçekleştirilmesi bu aşamada günleri veya 1 haftalık süreyi bulabilir. Popülerliği yüksek seviyede olmayan borsalar için bu süre saatlere indirgenebilir. Üyeliğin ne zaman onaylanacağı tamamen kripto para borsalarının sahip olduğu çalışma anlayışına göre değişkenlik gösterir. Üyelik işlemlerinin tamamlanmasını direkt olarak sağlayan borsalar üzerinden kısa sürede onay alınabileceği gibi al-sat işlemlerine de başlanabilmesi mümkündür. Çoğunlukla güvenliğin sağlanmasında kimlik bilgilerine dair belgeler istenir.

Kripto Para Borsalarına Üyelik Neler Sağlar?

Kripto para borsaları, dünyanın dört bir yanında çok sayıda insanı barındırırlar. Hem online cüzdan görevi görürler hem de al-sat işlemlerinin istenilen her zaman gerçekleştirilebilmesine olanak sağlarlar. Borsalara üye olanlar, hem masaüstü hem de mobil üzerinden erişimlerini gerçekleştirebilme olanağına sahiptirler.

Online olarak al-sat yapabilme olanağını beraberinde getiriyor oldukları gibi borsalar üzerinden uzun vadeli değer belirlemelerinin yapılabilmesi de mümkündür. Kripto paraların belirli bir fiyata ulaştığı anda otomatik olarak satışlarının gerçekleştirilebilmesine yönelik olarak verilen onay sayesinde, fiyat seviyesine ulaşıldığında hiçbir işlem yapılmasına gerek kalmadan alımın yapılabilmesi avantajı bulunur.

Borsalar, üyelerine geniş kullanım olanaklarını sağlıyor olmalarıyla beraber bu işlemlerin tamamını ücretsiz olarak sağlarlar. Yapılan işlemler üzerinden sadece belirli seviyede komisyon alımının haricinde, ekstra işlem ücreti veya aylık üyelik ücretleri gibi ücretler bulunmaz.

Hangi Borsalara Üye Olunabilir? En İyi Borsalar Neler?

Üye alımına açık olan her kripto para borsasına üyeliğin gerçekleştirilebilmesi mümkündür. Dünyanın en iyi borsaları olarak tanımlanan borsalar, işlem hacimleri açısından yüksek seviyede oldukları ve yüzlerce kripto parayı listeledikleri için al-sat işlemlerini yapabilmede avantajlıdırlar.

Hangi borsalara üye olunabileceği, tamamen üye olmak isteyenler tarafından belirlenecek bir seçim olarak ön plana çıkar. Borsaların sunduğu ayrıcalıklar, avantajlar, güvenlik derecesi ve aynı zamanda erişebilirlik hizmetleri gibi ayrıntıların göz önünde bulundurulmasıyla beraber hangi borsalar arasından seçim yapılabilir.

Binance, Bittrex, KuCoin, Coinbase ve Cryptopia gibi borsalar global çapta üyelere sahip borsalar olarak ön plana çıkarlar. Üye olmak isteyenler için talep edilen bazı belgeler bulunur. Dünyanın en yüksek işlem hacmine sahip olan borsaları olarak tanımlanırlar. Al-sat işlemlerinin tamamı yüksek güvenlikli olarak gerçekleştirilir.

Kraken, Poloniex ve Yobit gibi borsalarda da işlem hacmi yüksek olmakla beraber özellikle farklı kripto paraların bulunarak al-sat işlemlerinin gerçekleştirilebilmesinde üyelikler avantaj sağlar.

Sadece önde gelen kripto paralar üzerinden işlem yapmak isteyenler için Türkiye menşeli borsalara üyelik gerçekleştirilebilir. Paribu, Koineks ve Koinim gibi borsaların tercih edilerek üyelik işlemleri tamamlanabilir.

Türk Borsalara Üyelik Nasıl Gerçekleştirilir?

Türkiye merkezli kripto para borsaları olarak hizmet veren borsalar, üyelik işlemlerinde belge talebinde bulunurlar. Standart adımların takip edilmesi ve kişisel verileri içeren bilgilerin gönderilerek onayların gerçekleştirilmesiyle üyeliklerin tamamlanabilmesi mümkündür.

Türk borsalarda onay süresi kısa ve uzun olan borsalar bulunur. Hangi borsanın ne kadar süre içerisinde hesapları kontrol ettiğini gösteren bilgilerde, üyeliklere dair net olarak paylaşımlar yer alır.

Üyelik Bilgilerim Çalınır mı?

Borsalar, üyelik bilgilerini üçüncü kişilerle paylaşmamayı teyit ederler. Herhangi bir şekilde ilk aşamada talep edilen bilgi ve belgelerin diğer kişilerle paylaşılması suç kapsamına girer. Bilgiler için her ne kadar gizliliğe önem veriliyor olsa da, güvenlik önlem seviyesi az olan borsalar hack saldırılarıyla karşı karşıyadırlar. Bilgilere önem veren platformların tercih edilerek üyeliklerin açılması bu açıdan önemlidir.

Borsalardaki Üyelik Hesabına Başkaları Erişebilir mi?

Hayır. Üyelilikler oluşturulduktan sonra sadece üyeliği açan bireyler tarafından erişimi sağlanır. Üyeliğe dair bilgilerin korunması adına 2FA ve benzeri güvenlik önlem seçeneklerinin kullanılması gerekir. Borsalar tarafından üyelerin tamamını koruma altına alabilmek için çeşitli koruma yöntemleri bulunur.

Güncel kripto para haberleri için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.