Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$57,300.43
-1846.5
Ethereum
$2,928.88
+4.56
Litecoin
$78.80
+0.33
DigitalCash
$27.97
+0.75
Monero
$121.51
+3.57
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$24.95
-0.21
Dogecoin
$0.13
-0

Bitmatrix Kripto Para Borsası Nedir?

0 690

Bitmatrix, Attivo Bilişim A.Ş. tarafından Mart 2018 tarihinde kuruldu. Türkiye’nin en büyük özel yatırım bankası Aktif Bank’ın dolaylı iştiraki olan Bitmatrix, blockchain teknolojisine yönelik Ar-Ge çalışmaları yapıyor. Ayrıca, blockchain tabanlı ürün ve projeler geliştirme hedefi olan platform, bu alandaki eğitim faaliyetleri ve girişimlere de destek veriyor.

Bitmatrix’in Avantajları Nelerdir?

Kripto varlık alım satım platformu Bitmatrix, banka seviyesinde güvenlikle donatılmıştır. Ayrıca, uluslararası platformların en iyi uygulamaları esas alınarak kurgulanmıştır. Dünya genelinde bir banka tarafından kurulan ikinci kripto varlık platformudur.

Bitmatrix’in sağladığı önemli avantajlardan bazıları şunlardır;

Çoklu Eşik İmzalı Soğuk Cüzdan: Hesaplanabilir ve ispatlanabilir güvenlik yöntemleriyle hacklenme ve siber saldırılara karşı güvenli özel soğuk cüzdanlar kullanılır. Kripto varlıklarınızın güvenliği, Sıfır-Bilgi İspatı ve Çok Taraflı Eşik İmzalamalı Sistem gibi sofistike kriptolojik özelliklerle geliştirilen özel cüzdanlarla sağlanır.

Yükümlülük Karşılama Yeterliliği: Kripto varlık borsaları, iç-dış dolandırıcılık veya yazılım kaynaklı bug’lar nedeniyle müşterileri adına tuttuğunu iddia ettiği kripto varlıklara gerçekte sahip olmayabilir. Bitmatrix, şeffaflık ilkesi gereği cüzdanlarında bulunan kripto varlık tutarlarının, müşterilere olan yükümlülüklerin tamamını karşılayıp karşılamadığına yönelik yıllık denetimler yaptırıp sonucunu kamuoyunun bilgisine sunar.

Kripto Varlık Güvence Fonu: Bitmatrix, müşteri varlıklarını KVGF ile güvence altına alır. Sıcak cüzdanlarda bulunan kripto varlık tutarına erişinceye kadar kullanıcılardan alınan her türlü komisyonun %10’u aktarılmak suretiyle KVGF oluşturulur. Bu tutara erişildiğinde artık müşteri varlıklarının %100’ü soğuk cüzdanda korunurken, sıcak cüzdan tamamen KVGF’ye ait kripto varlıklardan oluşur. Böylece, Bitmatrix platformunda herhangi bir güvenlik ihlali yaşansa dahi müşteri varlıkları bundan etkilenmez.

Bitmatrix ayrıca, kolay ve anlaşılır işlemlere imkan verir. Yüksek performansı ve kullanıcı dostu profesyonel tasarımının yanında kolay kullanım, gece modu seçeneği ve üst düzey grafik & analiz teknikleri de dikkat çeken avantajları arasındadır.

Beş dakika içerisinde Bitmatrix hesabı açarak doğrudan kripto varlık alım-satım işlemine başlamanız mümkün. Müşteri bilgilerine erişen personelin denetim izleri (audit logs) tutulur ve sürekli izlenir. Yetkili personel dışında diğer çalışanların kişisel bilgilerinize erişim hakkı yoktur. Yetkili personel sadece destek başvurusu açan müşterinin bilgisine erişebilir. Kişisel bilgileriniz şifreli (encrypted) olarak saklanır.

Bitmatrix’te Kimler Hesap Açabilir?bitmatrix kayıt

 

Bitmatrix’te sadece bireyler hesap açabilir ve kripto varlık alım-satımı yapabilir. Hesap açabilmek için aşağıdaki koşulların karşılanması zorunlu;

  • Gerçek kişiler,
  • TC vatandaşı veya Türkiye’de yerleşik yabancı uyruklu kişiler (yabancı kimlik numarası olanlar),
  • 18 yaşından gün almış olanlar,
  • Müşterini Tanı İlkesi uyarınca gerekli bilgi ve belgeleri ibraz etmiş olanlar,
  • Karapara Aklama ve Terörün Finansmanını Önleme Düzenlemelerine uyumlu olanlar.

Bitmatrix’te Hesap Doğrulama Nasıl Yapılır?

Bitmatrix’te işlem yapabilmek için kullanıcının gerekli bilgileri beyan etmesi zorunludur. Daha sonra e-devletten alacağı ikametgah belgesindeki barkodu girmesi yeterlidir. Bu bilgilerin gizliliğini sağlamak amacıyla yüklenen belgeler SSL üzerinden ve şifrelenmiş (encrypted) olarak gönderilir. Yetkili personel dışında diğer çalışanların bu bilgilere erişim hakkı yoktur. Müşteri bilgilerine erişen yetkili personelin denetim izleri (audit logs) tutulmakta ve sürekli izlenmektedir. Doğrulama işlemleri sadece site üzerinde yapılır. Telefon veya e-mail yoluyla kullanıcıdan kesinlikle bilgi veya belge talep edilmez.

Bitmatrix’te Kripto Para Alım Satımı Nasıl Yapılır?

Bitmatrix’te kripto para alım veya satımı için iki farklı yol bulunuyor:

Kolay Alım-Satım: Alım satım işlemlerinin kolay yolla yapıldığı yöntemdir. Beklemeden alım satım imkanı verir. “Kolay Al-Sat” sayfasından doğrudan işlem yapılabilir. Sadece işlem yapılacak kripto para birimini seçmek yeterli oluyor. Ayrıca, ne kadar TL’lik alım ya da kaç birimlik kripto para satım yapılacağının belirtilmesi gerekiyor. Alım veya satımlar o an tahtada işlem gören en iyi fiyattan yapılabilir.

Gelişmiş Alım-Satım: “Gelişmiş Al-Sat” seçeneği ise, kripto para alım veya satımı için emir girmek gerekiyor. Bitmatrix’de “Piyasa”, “Limit”, “Stop-Limit” ve “Multi Emir” olmak üzere kullanılabilen 4 tip emir bulunuyor.

Bitmatrix kripto para alım satım rehberi için tıklayın!

Bitmatrix Komisyon Oranları ve İşlem Limitleri

Bitmatrix işlem hacmi yıllık alım ve satım tutarlarınızın hareketli ortalaması şeklinde hesaplanmaktadır. Bir yıl süresince yapmış olduğunuz işlem hacmi kümüle olarak dikkate alınır. Böylece, yerleşik uygulamaların aksine alım-satım yapmadığınız dönemlerde komisyon oranınızda artışlar yaşanmaz.

İlk TL Yatırma işleminizi takiben ilave güvenlik kontrolleri yapıldığı için max. 30 dakika süreyle gönderdiğiniz tutarın Bitmatrix hesabınıza yansıması geciktirilmektedir. Daha sonraki TL yatırma işlemleri ise banka transferi gerçekleştiği anda hesaba yansıtılmaktadır.

Limit üstü TL çekme talepleri Bitmatrix’in onayına tabidir. Limit üstü TL çekme işlemlerinden, işlem limitini aşan tutarın KDV hariç %0.5’i ücret alınır.

Kripto varlık çekim limitleri güvenlik gereği başlangıçta düşük tutulmaktadır. Dileyen kullanıcı, destek talebi açarak limit artırımına gidebilir.

Kripto varlık çekebilmeniz için ilk TL yatırma işleminin üzerinden 72 saat geçmesi gerekmektedir.

Komisyon oranları ve işlem limitleri için tıklayın!

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter  İnstagram

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.