Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,879.99
-842.42
Ethereum
$3,140.66
-30.06
Litecoin
$88.44
+4.09
DigitalCash
$30.32
-0.53
Monero
$120.84
+0.02
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$27.40
+0.68
Dogecoin
$0.15
-0

SEC, Kripto Planları Geliştirmek İçin Kripto Uzmanı Arıyor

0 337

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Ticaret ve Piyasalar Bölümü (TM) için kripto uzmanı avukat bir danışman arıyor.

SEC iş ilanı, “USAJobs” adlı resmi hükümet istihdam portalında yer aldı.

Başarılı adayın, TM personeli ve diğer SEC ofisleri ve bölümleri personeli ile koordinasyon içinde çalışacak. Danışmanın, “kripto ve dijital varlık menkul kıymetlerini ele almak için kapsamlı bir plan” oluşturması için görevlendirileceği bildiriliyor.

Hangi Görevleri Yapacak?

Yeni işe alımın, kripto ve dijital varlık menkul kıymetlerinin yanı sıra ilgili ürünler konusunda uzman düzeyinde endüstri bilgisi geliştirilmesi de hedefleniyor. Ayrıca, süreci sürdürmesi ve bölümün yerel ve küresel düzenleyiciler, piyasa katılımcıları ve daha geniş kamuoyu için temas noktası görevi görmesi bekleniyor.

Danışmanın diğer önemli sorumlulukları arasında “federal menkul kıymetler yasalarının dijital varlık menkul kıymetlerine ve kripto konularına uygulanması” da bulunuyor. Yani, “broker-bayi, takas, takas bürosu ve devir tescilleri, ürün mübadelesi, satış ve ticaret uygulamaları vb.” görevleri de içeriyor.

Yeni işe alımda danışman, TM ve diğer acente personeli ile açık iletişim kuraca, ortak sorunların çözümünde görev alacak, ortak bir anlayış geliştirecek. Ayrıca ilgili departmanları, endüstriden, yasalardan ve politikalardan haberdar etmek için tutmak düzenli toplantılar düzenleyecek.

Başvurularda Aranan Şartlar

Başvuru sahiplerinin, (iki yıllık bir deneme dönemiyle başlayan) tam zamanlı bir pozisyon için başvuruda bulunabilmeleri için belirli şartları yerine getirmeleri gerekiyor. Bu görev için yılda iki kez 144,850 – 238,787 ABD doları tutarında maaş ödenecek.

Aranan şartlar arasında adayların, akademik Juris Doktor (J.D.) veya iyi bir Bachelor of Laws (LL.B. – Lisans Yasası) derecesi bulunması gerekiyor. Bunun yanı sıra Federal Barolar Birliği’nin aktif bir üyesi olması isteniyor.

Başvuranların ayrıca, üç yıllık, özellikle de 1934 tarihli Menkul Kıymetler Borsası Kanunu’nu kapsayan menkul kıymetler endüstrisini düzenleyen yasaların yorumlanması ve uygulanmasını da içeren tecrübe ve avukat olarak 4 yıllık J.D. sonrası deneyim sahibi olması gerekiyor.

Ayrıca, hukuki ve politika konularının değerlendirilmesinde rehberlik ve uzmanlık isteniyor. Emsalleri olmayan menkul kıymetler hukuku konularıyla ilgili yasal sorunları da analiz edebilmeleri de aranan şartlar arasında yer alıyor.

SEC’in “Kripto Çarı” Szczepanik

Bildirildiği gibi, SEC, kripto düzenleyici meseleleri açıklığa kavuşturmakla görevlendirilen yeni yeteneklerle meşgul olma yolunda ilk adımlarını Haziran 2018’de attı. SEC’in “Kripto Çarı” olarak bilinen Valerie Szczepanik, işe başladı.

Szczepanik, SEC’in Şirket Finansmanı Bölümü’nün ortak direktörlüğünün yanı sıra Dijital Varlıklar ve İnovasyondaki kıdemli danışmanı. Szczepanik, bu mart ayında hızla büyüyen stabilcoin sektöründeki varlıkların mevcut menkul kıymetler kanunları kapsamında sorun yaşayabileceğini belirtmişti.

Çoklu kripto endüstrisi figürleri ve milletvekilleri, blok zincirine dayalı tokenlerin ve menkul kıymet yasalarının etkileşimi için daha fazla düzenleyiciye netlik sağlamak için SEC’e defalarca çağrı yaptı.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter  İnstagram

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.