Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$69,830.82
-556.07
Ethereum
$3,521.60
-51.23
Litecoin
$93.13
-3.24
DigitalCash
$37.97
-0.94
Monero
$135.47
-3.06
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$31.84
-0.52
Dogecoin
$0.21
+0.01

HitBTC, Bir Bitcoin Geliştiricisi Tarafından Dolandırıcılıkla Suçlandı

0 397

Avrupa merkezli dijital para borsası HitBTC, bir Bitcoin geliştiricisi tarafından dolandırıcılıkla suçlandı.

Bitcoin çekirdek geliştiricisi Luke Dashjr, son zamanlarda HitBTC’nin dolandırıcı olduğunu ve kullanıcılardan para çalmaya çalıştığını iddia etti. İddiaya göre, HitBTC, Dashjr’in paralarını çekmelerine izin vermedi.

HitBTC Hakkındaki İddialar

Dashjr, borsanın parasını geri almasına izin vermeyi reddettiğini ve insanlara paralarını platformdan almalarını önerdiğini belirtti. Sorunlar, HitBTC’nin kendisinden bilgi talep etmesiyle başladı. Bu bilgilerin, “HitBTC’yi hiç ilgilendirmeyeceği” söylenmedi. Ayrıca, çoğu kullanıcının istese bile bunu sağlayamayacağı belirtildi.

Artık şirket, Müşterinizi Tanıma (KYC) gereksinimlerine uymayan tüm kullanıcıların hesaplarını kapatıyor. Yakın zamana kadar HitBTC’de KYC süreci yoktu. Bununla birlikte, müşterilerin, gerçekte ihtiyaç duyulmadan önce bile şirketi kullanabilmeleri için KYC önlemleri konusunda anlaşmaya varmaları gerekiyor.

Borsa, kuralları değiştiği takdirde yatırımcıları bilgilendirmeye söz verdi. Ayrıca, Bitcoin çekirdek geliştiricisi borsadan hiçbir şekilde herhangi bir uyarı almadığını doğruladı.

HitBTC İddiaları Yanıtladı

HitBTC, iddialara cevap verdi. Şirket, doğrudan geliştiriciye yanıt verdi ve paralarını çeken insanlarla ilgili sorunların çoğunun, o sırada gerçekleşen KIN token taklidi nedeniyle olduğunu doğruladı. Borsa aynı zamanda Dashjr’a ayrıntıları kendilerine gönderme fırsatını sundu; böylece bu çözümü daha iyi ele aldılar.

Şirkete karşı bu suçlamalar ilk defa yapılmadı. Trace Mayer adlı bir kripto yatırımcısı, geçtiğimiz günlerde şirketin Anahtarların Kanıtı (Proof of Keys) etkinliği sırasında hesabını dondurduğundan şikayetçi oldu. Ayrıca Mayer, diğer yatırımcıları borsadan ayrılma konusunda teşvik etti.

Şirketle ilgili bir diğer önemli skandal da, ünlü kripto trolü John McAfee ile oldu. Geçen yıl, o sırada McAfee tarafından desteklenen Docademic (MTC) tokeni ile ilgili geri çekilme önlemleri konusunda şirkete saldırdı. Daha sonra şirketi dava etti.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter  İnstagram

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.