Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$65,344.01
-2583.7
Ethereum
$3,391.43
-206.32
Litecoin
$82.55
-2.65
DigitalCash
$33.25
-3.62
Monero
$136.32
-3.05
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$29.71
-1.77
Dogecoin
$0.13
-0.02

Bitcoin’lerinizi neden karıştırmalısınız?

0 560

Kripto para hackleme 2019’da hiç olmadığı kadar arttığından dolayı, bitcoininizin uygun bir şekilde güvene alınması büyük önem arz ediyor. Bitcoin hırsızları günümüzde hiç olmadığı kadar akıllı, size ait olan hesapları belirlemek için büyük bir bölümü bilinmeyen ve normal bir kripto para kullanıcısının hesaba katmadığı birçok araç kullanıyorlar. Blok zincir tüm işlemlerin kalıcı olarak saklandığı bir kayıt olduğundan, bir hırsızının bitcoin fonlarınızın yerini belirlemesi ve sonrasında cüzdanınıza kadar takip ederek cüzdanınızı hacklemesi sandığınızdan daha kolay olabilir. Ayrıca bitcoin adresinizin alıcısı olan tarafların, bitcoin hareketinizi izleyerek ve inceleyerek, harcama alışkanlıklarınızı ortaya çıkarması da oldukça kolaydır. Bu nedenle, bitcoin ve diğer kripto para fonlarınızın izinin sürülmesini engellemek için SmartMixer gibi bir Bitcoin karıştırıcı hizmeti kullanmanız çok önemlidir.

Bitcoin karıştırıcı (mixer) nedir?

SmartMixer gibi bir Bitcoin karıştırma hizmeti (veya Bitcoin mixing hizmeti) herhangi birine ait bitcoini diğer bitcoinler ile karıştırıp ve yeni, bağlantısız bir hesaba yatırarak anonimleştiriyor. Bitcoin, karıştırıcı adresine gönderiliyor, farklı kaynaklardan gelen kripto paralar ile birleştiriliyor, karmalanıyor ve farklı miktarlarda farklı adreslerde tekrar toplanıyor. Bu şekilde bitcoinin kaynağının gizlenmesi sağlanarak izinin sürülmesini zorlaştırılıyor.

SmartMixer nasıl çalışır?

Smartmixer kullanıcının istediği güvenlik seviyesine bağlı olarak karıştırma işlemi için birkaç farklı seçenek sunuyor. Bunlardan ilki, en temel seçenek “Standart Havuz” yöntemi. Bu yöntemde, kullanıcının kripto paraları, aynı yöntemi seçmiş olan diğer kullanıcıların kripto paraları ile karıştırılıyor. İkinci seçenek ise “Akıllı Havuz” yöntemi. Bu yöntemde farklı Akıllı Havuz kullanıcılarının kripto paralarının yanı sıra Smartmixer’in kendi kaynaklarındaki özel kripto paralar ile bu kripto paraların yatırımcılarının kripto paraları birleştiriliyor. En güvenli seçenek ise “Gizli Havuz” yöntemi. Bu yöntem de sadece SmartMixer’in kendi kaynaklarındaki özel kripto paraları ve bu kripto paraların yatırımcılarının kripto paraları birleştiriliyor, diğer kullanıcılara ait kripto paralar kullanılmıyor.

Nasıl Yaparım?

Öncelikle SmartMixer’in kullanılması için bir hesaba gerek olmadığını belirtelim. Kısaca, web sayfasını ziyaret edip, başlangıç olarak karıştırmak istediğiniz kripto para türünü seçmelisiniz (SmartMixer şu anda BTC, ETH, LTC ve BCH’yi desteklemektedir). Daha sonra karıştırılacak olan kripto paralarınızın yatırılacağı bir (veya birkaç) alıcı adres girmeniz isteniyor. Bir veya birden fazla yatırma adresinin kullanılması, her bir yatırma arasındaki sürenin ayarlanması ve her bir adrese yatırılacak olan kripto paraların oranı gibi farklı kişiselleştirme seçenekleri sistemde mevcut. Ayrıca farklı seviyedeki karıştırma seçeneklerine göre ödeyeceğiniz işlem ücreti oranını da seçiyorsunuz. Karıştırma yönteminizin kişisel ayarlarını belirledikten sonra, “Devam” tuşuna basarak ilerliyorsunuz, bu kısımda karıştırılacak olan kripto paralarınızın yatırılacağı adresleri de görüyorsuuz. Kripto paralarınız alındıktan sonra karıştırma işlemi başlıyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.