Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,035.39
-1338.31
Ethereum
$3,120.52
-21.05
Litecoin
$87.78
+2.82
DigitalCash
$30.00
-0.58
Monero
$118.96
-1.82
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$27.31
+0.71
Dogecoin
$0.15
-0

Bitcoin Mining Power, Yarım Milyon Yeni ASIC’in Çevrimiçi Olduğu Söyledi

0 459

Bitcoin Mining Power, Yarım Milyon Yeni ASIC’in Çevrimiçi Olduğu Söyledi.

Bitcoin Mining’e adanan bilgi işlem gücü, bir başka yeni zirveye daha çarptı, bu da son üç ayda 600.000’den fazla güçlü yeni makinenin çevrimiçi olduğunu ortaya koydu.

Kripto madenciliği havuzu BTC.com’dan edilen verilere göre, bitcoin iki haftalık ortalama karma oranı, geçen Cuma günü  85 eksahah (EH / s) ulaşan başka bir büyük eşik değerinden geçti. Bu arada, madencilik zorluğu da yaklaşık 12 trilyonluk yeni bir rekor seviyesine ayarlandı.

Veriler, özellikle her iki rakamın da 14 Haziran’dan bu yana yüzde 60 arttığını gösteriyor.

Bitcoin’in madenciliği zorluğu – bir işlem bloğu yaratmanın ne kadar zor olduğunun bir ölçüsü – 2.016 bloktan sonra veya kabaca iki haftada bir ayarlama. Bu, blok üretme zamanının 10 dakika civarında kalmasını sağlamaktır, hatta taze dar bitcoin kazanmak için yarışan dünya çapındaki makineler tarafından dağıtılan karma güç miktarı dalgalanma gösterir.

Birkaç yeni uygulamaya özel entegre devre (ASIC) madencisi modeli yaz aylarında pazara sundu ve saniyede ortalama 55 tera hash (TH / s) değerinde bir karma güç elde etti.

Haziran ayının ortasından bu yana eklenen 35 EH / s yeni karma gücün hepsinin bu birinci sınıf modellerden geldiğini varsayarsak, zarfın arkasındaki bir hesaplama bu tür makinelerin yarısından fazlasının bağlandığını gösteriyor bitcoin ağı. (1 EH / s = 1 milyon TH / s)

Milyar dolarlık iş

Bitmain, Canaan, InnoSilicon ve MicroBT gibi büyük üreticiler tarafından üretilen bu güçlü ASIC madencileri, her biri 1.500 ila 2.500 $ arasındadır. Öyleyse, yukarıda tahmin edildiği gibi, yarım milyondan fazla kişiye satıldığına göre , önde gelen madenci üreticileri son üç ayda 1 milyar dolar gelir elde etmiş olabilirler.

Bitcoin’in yükselen hızlı oranı ve zorluğu, bu yılın başından bu yana yükselen fiyatla paraleldir ve bu durum, arzın önemli ölçüde azalmasına neden olan madencilik ekipmanlarına olan talebin artmasına neden olmuştur . Ayrıca, güneybatı Çin’deki yağışlı yaz sezonu sayesinde kısmen ucuz, bol hidroelektrik enerjiye sahip oldu.

Ayrıca, Soğuk Savaş döneminde inşa edilen Brastsk hidroelektrik santralinin, bitcoin üzerindeki toplam işlem gücünün neredeyse yüzde 10’unu oluşturduğu tahmin edilen madencilik çiftliklerinin işletilmesinde kullanıldığı Rusya’nın Doğu Sibirya bölgesinde de artan bir ilgi var. 

Çin’deki madenciler bu yılın başlarında yaz aylarında bitcoin ortalama karma oranının Ağustos ayında gerçekleşen 70 EH / s seviyesini kıracağını tahmin ediyorlardı .

Bu nedenle, büyük madencilik üreticileri, ön siparişleri üç ay önceden veren müşterilerle, yıl sonuna kadar sevkıyat için gerekli ekipmanları sattılar.

Kripto ticareti ve madencilik faaliyetlerinin analizine odaklanan bir girişim olan TokenInsight, Cuma günü yayınlanan bir raporda, önümüzdeki aylarda ek madencilik kaynaklarının piyasaya çıkmasının beklendiğini belirtti.

“Bitcoin fiyatındaki sert artışın ardından, bitcoin madencilik piyasası 2019 yılının ikinci çeyreğinde önemli bir enflasyon kaydetti. Çeşitli üreticilerden madencilerin çoğu ciddi kıtlık içindeydi ve 2. ve 3. çeyrekte verilen ön siparişler yıl sonuna kadar teslim edilecek , ”Diyor rapor.

Bu nedenle, şirket madencilik zorluğunun yıl sonuna kadar büyüme ivmesini yıl sonuna kadar 15 trilyon seviyesine çıkaracağını tahmin ediyor.

 

Asya’dan Kripto/Bitcoin Haberleri: 9–16 Eylül

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.