Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$70,831.64
+2224.62
Ethereum
$3,570.40
+82.04
Litecoin
$93.91
+0.13
DigitalCash
$38.40
+0.73
Monero
$135.36
-3.37
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$32.47
+0.96
Dogecoin
$0.22
+0.04

BEAM Coin Nedir, Özellikleri Nelerdir?

0 519

BEAM Coin, Mimblewimble uygulaması ile mahremiyete ve gizliliğe önem veren bir kripto para birimidir.

Mimblewimble, işlem oluşturma yöntemini değiştirmek için tasarlanan ve ağda gelişmiş verimlilik ve mahremiyet sağlayan Bitcoin protokolünün bir sürümüdür. Mimblewimble blockchain protokolü, ilk iki tam uygulamasının (Grin ve BEAM) başlatılmasının ardından son zamanlarda büyük bir ilgi görüyor. BEAM para politikası, madencilik, topluluk ve genel yönetişim dahil olmak üzere Grin’den birçok şekilde farklılık gösteriyor.

Blockchain adres bilgileri saklanmadan ve işlemlerin varsayılan olarak gizli kalmasını sağlayan BEAM Coin, kullanıcılarına gizlilik ve kompakt tasarımında ölçeklenebilirlik üzerinde kontrol sağlar. Cephesi veya ICO’su olmayan BEAM Coin, bir hazine tarafından desteklenir. Protokolü yönetmek için kâr amacı gütmeyen bir vakıf vardır.

BEAM Nedir?

BEAM, ocak ayı başında piyasaya sürülen ilk tam Mimblewimble uygulamasıdır. BEAM’in odak noktası, kullanıcı dostu bir yaklaşım ve başlangıç anlayışına uyarlanmış özel bir değer deposu sağlamaktır.

Yenilikçi bir Mimblewimble protokolüne dayanan BEAM’ın işlemleri, varsayılan olarak özeldir. Blockchain doğrulama için işlem zincirinin tamamını saklamak gerekmez. Emanet ve zaman ayarlı işlemler, atomik takaslar gibi birçok işlem türünü destekler.

BEAM, orijinal Mimblewimble tasarımında giderek gelişen birçok özelliğe sahiptir. Schnorr protokolü aracılığıyla işlem imzalama kullanımı, denetlenebilirliği tercih etme ve Bright Boson (Bitcoin ile atomik takas için bir çalışma geliştirme) gibi özellikleri vardır. Bright Boson’un bir parçası olarak çevrimdışı işlemler ve donanım cüzdan entegrasyonu da sağlar.

Grin ve BEAM Arasındaki Farklar Nedir?

Hem Grin hem de BEAM, son birkaç hafta boyunca ana ağlarını başlatan ve açık kaynak kodlu protokollerdir. BEAM, ocak ayının başında yayınlandı. Özellikle kullandığı benzersiz işlem yapı modeliyle gizlilik ve verimlilik artışı sağlıyor.

BEAM ve Grin arasında bazı teknik benzerlikler vardır. Her ikisi de Mimblewimble tabanlı protokollerdir. Bu nedenle diğer alanlardaki farklılıklar, iki projeyi ayırt etmenin en iyi yoludur. BEAM ve Grin arasındaki temel farklılıklardan biri, başlangıçları ve genel topluluk / yönetişim yaklaşımlarıdır. BEAM’in yönetişim ve gelişim modeli, ZCash’a benzer, şirket benzeri daha yapısal bir tasarımdır. Grin ise, bağışlarla projede bağımsız olarak çalışan açık kaynaklı topluluk üyelerinin Monero modelinden daha fazla ilham alır.

Hem Grin hem de BEAM, sırasıyla; Equihash PoW madencilik algoritması, Cuckoo Cycle  ve Equihash’ın optimize edilmiş versiyonlarını kullanıyor. BEAM, ilk 12-18 ay boyunca ASIC’e dirençli hale getirildi. Ağın erken dağıtılmasını hedefleyerek, BEAM’ın GPU’larda mayınlı kalmasına izin verildi. BEAM geliştirme ekibi, önümüzdeki birkaç yıl içinde madencilik algoritmasını ayarlamak için protokolü birkaç kez zorlayarak, ASIC madenciliğine izin verecek. Buradaki fikir, GPU madencilerine ASIC’ler konusunda bir başlangıç ​​yapmaktır.

Sonuç olarak; Grin ve BEAM, ilk iki tam Mimblewimble uygulamasıdır ve bunlarla birlikte gizlilik ve verimlilikte bazı önemli avantajlar sağlar. Projelere gelecekte, daha geniş kripto para birimi anlatımında benzersiz yenilikler sağlanacak. Aynı blokchain protokolünden tasarım yapılsa da, BEAM ve Grin’in belirgin farklılıkları vardır.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.