Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$69,720.33
-1050.08
Ethereum
$3,532.12
-55.94
Litecoin
$99.24
+3.5
DigitalCash
$38.37
-0.2
Monero
$135.22
-2.65
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$32.08
-0.25
Dogecoin
$0.21
-0

Grin Coin Nedir, Özellikleri Nelerdir?

0 310

Grin Coin, MimbleWimble adlı blockhain protokolü üzerinde inşa edilen bir kripto para birimidir. Gizlilik, ölçeklenebilirlik ve takas edilebilirlik gibi farklı özellikleri vardır.

Grin Coin, kripto platformlarında fark oluşturmak isteyen bir kripto para birimidir. Gizlilik odaklı diğer coindir. Para transferlerinde miktar ve adres bilgileri ağ üzerine kayıt edilmez. Bu sebeple daha az depolama alanına ihtiyaç duyar. Benzerlerine göre daha hızlı ve daha az merkezidir. Dağıtılmış para transferlerini daha hızlı gerçekleştirebilir.

Grin Nedir?

Grin, 15 Ocak’ta ana ağ yayınına girdi. MimbleWimble teknolojisinin arkasındaki öncülerden biri olan Grin, gizliliğe ve ölçeklenebilirliğe odaklanan yeni bir projedir. Grin, kripto para birimi dünyasındaki en sıcak konulardan biri. MimbleWimble protokolünün ilk açık kaynaklı uygulaması; Grin…

MimbleWimble, gizlilik temelli bir protokoldür. Adresler, kimlikler ve miktarlar görülmez ve kaydedilmez. Bu sayede hız ve daha az depolama alanı gereksinimi sağlar. Grin Coin, bu protokolün bir parçasıdır. ICO’su olmayan yeni bir kripto para birimidir. ASIC’lere karşı korumalı olan Grin, özellikle küçük yatırımcılar için avantajlı bir kripto paradır.

MimbleWimble, ölçeklenebilir ve hafif bir blok zinciri uygulamasıdır. Grin, bu uygulamanın bir kanıtı konumundadır. Onlarca yıl boyunca gelecek şekilde tasarlanan Grin’in geliştiricileri; yeni nesil kripto paranın beceri, sınır, kültür ve erişim ayırt etmeksizin herkes tarafından kullanılabilir olmasını hedefliyor.

Grin’in Özellikleri Nelerdir?

Grin, platformdaki diğer birçok projeden oldukça farklı.  Maxwell’in önerdiği gizli işlemlerden ilham alan Tom Elvis Jedusor tarafından 2016’da tanıtılan bir konsept olan MimbleWimble’in bir parçasıdır. Diğer tüm kapasitelerdeki şişkinliği ortadan kaldırarak maksimum mahremiyet ve ölçeklenebilirliği destekleyen blok zinciri alternatifi olarak hareket etmektedir.

Grin, gizlilik temelinde bazı üstün özelliklere sahiptir. Bunlardan bazıları şunlardır;

  • Grin’de hiçbir pay, geliştiricileri için bir ödül olarak belirlenmez.
  • Protokolü, Zcash gibi gizlilik coinine nispeten daha özeldir.
  • Bir PoW coini olduğundan, GPU’lar kullanılarak çıkarılabilir.
  • Dış kontrol olmadan para kazanma yetkisine sahiptir.
  • İşlemleri önem gerektirmeden toplanabilir.
  • Hiçbir adresi ve miktarı yoktur.
  • Uzun vadede kendi ağırlığının altında parçalanmayacağını garanti eder.
  • Dağılımı son derece adil tasarlanmıştır.

Kripto otoriteleri tarafından tartışmasız olarak “şu ana kadarki en özel kripto para birimi” olarak nitelendirilen Grin’in adını önümüzdeki günlerde daha çok duyacağımızı söylemek abartı olmaz!

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.