Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,756.03
-2820.99
Ethereum
$3,099.28
-182.34
Litecoin
$83.28
-3.44
DigitalCash
$29.93
-2.16
Monero
$118.27
-3.55
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.12
-2.05
Dogecoin
$0.15
-0.01

Kripto Para Airdrop – Coin Airdrop Nedir?

0 899

Coin Airdrop Nedir?

Airdrop kavramı, havadan gelen yardım olarak Türkçe’ye çevrilir. Kripto para piyasasındaysa kelimenin karşılığı, piyasaya yeni girecek olan coinlerin ücretsiz olarak dağıtılması olarak tanımlanır. Airdrop’un temel mantığında, yeni üretilecek olan veya üretilmiş olan coinlerin piyasada tanıtımının yapılmasıdır. Yapılan dağıtımla birlikte normalden daha büyük bir kitle tarafından tanınmalarının sağlanıyor olmasıyla fark yaratılır. Kripto paranın arkasında topluluk oluşturma hedefine yönelik olarak izlenen stratejinin bir parçası olarak da tanımlanması söz konusudur.

Piyasaya yeni girme hazırlığı yapan çok sayıda kripto para için belirli sayıda Airdrop yapılır. Sınırsız olarak tanımlanmaz. Mevcut olarak ayrıldığı kadar kullanıcıların ücretsiz olarak almaları için platform üzerinden dağıtıma sunulur.

Coin Airdrop’a Katılım Nasıl Sağlanır?

Airdrop’a katılmak için öncelikli olarak Airdrop yapack olan kripto paraların bulunması gerekir. Farklı platformlar üzerinden yapılan duyuruların takip edilerek hangi coinler için Airdrop yapılacağının takip edilebilmesi söz konusu olur. Yapılacak olan ücretsiz dağıtım için belirli şartlar bulunur. Gerekli maddeleri yerine getiren kullanıcılar, katılım sağlayabilme olanağına sahip olurlar. Bazı coinler için hiçbir şart olmadan da Airdrop yapıldığının görülebilmesi mümkündür.

Katılım için genellikle Telegram, Slack abonelikleri, Tweet ve Facebook paylaşımları gibi şartlar istenir. Çeşitli isteklerin yerine getirilmesinin ardından Airdrop için katılım sürecinin başlatılması mümkündür.

Airdrop Kazanç Sağlar mı?

Airdrop, tanıtım için yapılıyor olmakla beraber borsalarda listeye alınmış olan coinler için gerçekleştiriliyorsa ücretsiz olarak Bitcoin’e çevrilebilmeleri mümkündür. Airdrop dönüştürülmeden yatırım amacıyla da kullanılabilir durumdadır. Dağıtımın gerçekleştirilmesinin ardından tamamen kullanıcılar tarafından istenilen şekilde değerlendirilmeleri söz konusu olur.

Airdrop ile dağıtılan coinlerin başlangıç değerleri yüksek seviyede olmaz. Dağıtılan coinin değer artışının beklenmesi durumunda ilk dağıtımından çok daha yüksek kazançların elde edilebilmesi mümkündür.

Coin Airdrop için Referans Sistemi

Bazı Airdrop coinler, daha fazla kullanıcıya erişim sağlamak için referans sistemini kullanırlar. Airdrop bilgilerinin farklı kişilerle paylaşılması durumunda, coin için reklam yapılmış olur. Referans sistemi her Airdrop coini için söz konusu değildir.

Çoğunlukla referans sistemi, ilk dönemlerde yani dağıtımda fiyat düşükken karlı sonuçlar alabilmede etkili olur. Fiyatların en düşük seviyesindeyken ücretsiz olarak ekstradan Airdrop dağıtımıyla beraber coin kazanabilmek mümkün olur.

Airdropları Öğrenme Yolları Neler?

Airdropları öğrenebilmek için internet üzerinden paylaşılan bilgilerin göz önünde bulundurulması gerekir. Yapılan paylaşımlar sayesinde tek bir Airdrop coin değil çok sayıda farklı coinin bulunabilmesi avantajı sağlanır.

Bitcointalk: Bitcoin forumu olarak çok sayıda üyeye sahip olan forumda aktif olarak kullanıcılar Airdrop coin paylaşımında bulunurlar. Yaptıkları paylaşımlar sayesinde çok sayıda farklı seçenek alternatifi oluşur. Airdrop bulma yöntemlerinden biri olarak değerlendirilebilir.

Sosyal Medya: Sosyal medyada yapılan paylaşımlarda genellikle kullanıcıların bilgi edinebilmelerine yönelik olarak ne zaman ve ne kadar Airdrop gerçekleştirileceğine dair bilgiler bulunur.

Telegram: Kripto paralarla alakalı özel olarak oluşturulan Telegram gruplarına katılım sağlanması yöntemi, Airdrop bulabilmek için en önemli seçeneklerden biri olarak ön plana çıkar. Her zaman çok katılımcıya sahip olan gruplarda bulunmak Airdrop fırsatlarını yakalayabilmeye olanak sağlar.

Reddit: Dünyanın en çok ziyaret edilen internet sitelerinden biri olan Reddit, çok sayıda farklı kişinin ortak olarak bilgi paylaşımı yaptığı palatformların da başında gelir. Reddit’te kripto para konularıyla alakalı olarak mevcut olan gelişmelerin takip edilmesi sayesinde Airdrop’ların yakalanabilmesi mümkündür.

Kripto Paraların Kendi Siteleri: Airdrop hakkında detaylı olarak bilgiye sahip olmak için kripto paraların kendi internet sitelerinin ziyaret edilerek sayfalarında yaptıkları paylaşımın göz önünde bulundurulması Airdrop’ları öğrenmeye olanak sağlar.

HaberKoin Airdrop Kategorisinden: Güncel airdropları özenle inceleyip sizler için en güvenilir olanlarını seçip paylaştığımız Airdrop bölümümüzden güncel coin airdroplarını takip edebilir ve katılım sağlayabilirsiniz. Tüm açıklamaları Türkçe şekilde paylaşılmış airdroplara katılım yapmanız çok kolay. Hadi şimdi sizde Airdrop bölümüne girip ilk coin airdrop’unuza katılın.

Güncel kripto para haberleri için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.