Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,526.08
+262.14
Ethereum
$3,158.55
+19.45
Litecoin
$83.87
+0.67
DigitalCash
$30.51
+0.47
Monero
$119.50
+0.75
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.47
+0.1
Dogecoin
$0.15
0

Ülke Ekonomisi Yükselişe Geçti

0 408

Ülke Ekonomisi Yükselişe Geçti .

Roubini, Türkiye Kalite Derneği (KalDer) ve TÜSİAD iş birliğiyle gerçekleştirilen 28. Kalite Kongresi’nde yaptığı konuşmada , dünya ekonomisinde en büyük riskin korumacılık politikaları olduğuna işaret ederek, tecim, sermaye, iş ve emtiada engellemeler olduğunu, mevcut teknoloji harplarının diğer ülkeleri de etkilediğini dile getirdi.

Türkiye’nin son 20 yıldır ekonomik büyümesinin ve ekonomik çeşitlenmesinin oldukça iyi olduğunu ifade eden Roubini, “Finansal hizmetlerde ve endüstriyel açıdan gayet başarılıydı. Türkiye’nin hem Batı aynı zamanda Doğu ile iş yapabilmesi çok avantaj sağlıyor. Türkiye’nin nüfus artışı, doğru eğitim ve yetenek kullanımıyla önemli bir ekonomi kaynağı olabilir” dedi.
Türk ekonomisinde son dönemde kırılganlık başladığını ifade eden Roubini, “Türkiye’de 2015’ten bu yana reform yapma süreci yavaşladı. Kredi politikası ve gevşek siyaset sebebiyle enflasyonda artış oldu. Türkiye ekonomisinde makro ekonomik kırılganlığın yanı sıra jeopolitik kırılganlıklar da etkili oldu. Para birimi kıymeti kayba uğradı. Bu durumdan hem bankacılık bununla birlikte özel sektör etkilendi” dedi.

Cari açık azalıyor

Roubini, Türkiye’de ekonominin bu yıl yükselişe geçtiğini belirterek, şunları kaydetti: Ekonomi daha istikrarlı hale geldi. Turizmin katkısıyla cari açığın azaldığını görüyoruz. Ekonomi iyileşmeye başladı ama bu iyileşme kırılgan ve yapay. Türkiye’de parasal politikaların daha sıkı olması gerekiyor. Makroekonomik stabilizasyon anlamında bakacak olursak potansiyel bir gelişme için Türkiye’nin yapısal reformlara ihtiyacı var. Türkiye’de genç nüfusun istihdama katılması daha yüksek büyümesine katkı verecektir.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.