Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$70,604.11
+558.89
Ethereum
$3,577.90
+4.69
Litecoin
$95.43
+0.25
DigitalCash
$38.61
+0.67
Monero
$137.54
+1.17
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$32.17
+0.58
Dogecoin
$0.20
+0.02

Türk Lirasındaki Değer Kaybı Yatırımcıları Altın ve Bitcoin’e İtiyor!

0 648

Türk lirasının son dönemlerde önemli bir değer kaybına uğramasının yatırımcıları altın ve Bitcoin’e ittiği  ortaya çıktı. Reason tarafından yapılan habere göre insanlar birikimlerinin değerini korumak adına bu yola başvuruyorlar.

İnsanlar Bitcoin’e Daha Fazla İlgi Duyuyor

The Wall Street Journal tarafından yayınlanan bir raporda da Türk yatırımcıların artık Bitcoin’e daha fazla ilgi duyduğu ortaya çıktı. Temelde parasının değerini korumak adına yapılan bu hamle birçok kişi için artık yeni bir iş alanı olarak da görülmekte. Her ne kadar riskli olsa da Avrupa genelinde Türkiye’nin önemli bir kripto para kullanım oranına sahip olduğu biliniyor. Buna ek olarak hazırlanan raporda mevduatların büyük bir çoğunluğunun da Türk lirasından çıktığı belirtildi:

“Perakende banka mevduatlarının yaklaşık yüzde 59’u, bir önceki haftadaki yaklaşık yüzde 57’den şu anda yabancı para biriminde”

Ülkemizde yaşanan bu durum birçok kişinin Bitcoin ve diğer kripto paralarla tanışması için de farklı bir alan yaratmayı başardı. Yaşanan son kur artışlarıyla birlikte parasının değerini korumak isteyenlerin altın, döviz ve kripto para gibi varlıklara yöneldiği belirtiliyor. Ayrıca The Guardian tarafından Nisan ayında hazırlanan bir raporda da bu konuya yer verilmişti:

“Son ekonomik kargaşa, yatırımcıların Bitcoin’in son yükselişinden kazanç sağlamayı ve enflasyona karşı korunmayı umarak, ülkedeki kripto para ticaretinde bir artışa yol açtı”

Haber yayın saatleri itibariyle TL karşısında dolar 13,24 seviyelerinden işlem görüyor. Buna ek olarak kripto para lideri Bitcoin ise 58.000 seviyesinin hemen altından işlem görerek son düşüşleri toparlamak için çaba sarf etmekte.

1inch Network 175 Milyon Dolarlık Yatırım Alarak Değerini Hızlıca Arttırdı!

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.