Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
-1526.5
Ethereum
-12.02
Litecoin
+1.63
DigitalCash
-0.53
Monero
-3.17
Nxt
-0
Ethereum Classic
+0.06
Dogecoin
-0.01

Deneyimli İsim Enflasyona Karşı Alınabilecek Varlıkları ve Önlemleri Açıkladı

0 316

ABD’de Temmuz ayı TÜFE, %8.5 olan beklentilerin altında açıklandı. Kripto ve daha geniş pazarlar ani bir toparlanmaya tanık oldu. Ancak uzmanlar şimdi “yapışkan enflasyon” konusunda yatırımcıları uyarmakta.

Enduring Investments LLC’nin Genel Müdürü Michael Ashton, enflasyon konusunda uzman olarak kabul edilmekte. Kitco News ile yaptığı röportajda Ashton, düşük TÜFE rakamlarının uçak biletleri ve giyim gibi esnek kalemlerden kaynaklandığını açıkladı. Öte yandan Ashton, ekonominin kira gibi yapışkan kısımlarının fiyat artışına devam ettiğini gösterdi. Ona göre, enflasyon endeksi büyümeye devam etti. Sonuç olarak deneyimli isim, ABD ekonomisinin en yüksek enflasyondan uzak olduğuna inanıyor.

Enflasyonun kripto paralar üzerindeki etkisi

Tüketici Fiyat Endeksi, güçlü bir kripto rallisine neden oldu. Güçlü hareket sayesinde Bitcoin 25.000 dolar sınırını geçti. Benzer şekilde, Ethereum, güçlü piyasa hissiyatı nedeniyle 2.000 doları geçmeyi başardı.

ABD Çalışma İstatistikleri Bürosu, her ay TÜFE verilerini yayınlamakta. TÜFE, ekonomideki enflasyonun güçlü bir göstergesidir. Federal Rezerv, niceliksel sıkılaştırma ve faiz oranlarını artırarak yüksek enflasyonu frenlemeyi başarmış görünüyor. Ancak bunun öncesinde, kripto ve borsa önemli bir düşüş yaşadı. Bitcoin, on yılı aşkın süredir en kötü mali çeyreğini yaşadı.

Enflasyona dayanıklı varlıklar

Michael Ashton, uzun vadeli enflasyon olmaması nedeniyle, pek çok güvenli enflasyon koruması olmadığına inanıyor. Ancak, hisse senetlerine veya tahvillere yatırım yapmayı şiddetle tavsiye ediyor.

Ashton, yatırımcıların Seri I tasarruf bonoları almaları gerektiğine inanıyor ve ayrıca “gerçek varlıklara” yatırım yapılmasını tavsiye ediyor. Bu varlıklar arasında değerli metaller, gayrimenkul, enerji ve tarım yer almakta.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.