Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,293.11
+757.12
Ethereum
$3,096.79
+25.26
Litecoin
$81.63
+0.48
DigitalCash
$29.92
+0.75
Monero
$118.28
+1.67
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.39
+0.13
Dogecoin
$0.16
0

Ekonomi Hamleleri Asya’da devam ediyor

0 342

Ekonomi Hamleleri Asya’da devam ediyor .

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi’nin uluslararası fonların Türkiye’ye çekilmesi için bir süre önce başlattığı “iktisat diplomasisi” devam ediyor. Ofis, geçtiğimiz hafta Asya’nın en güçlü ekonomilerinden Singapur ve Malezya’da temaslarda bulunmuş oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yönergeıyla, Finans Ofisi, dünyanın en zengin yatırım merkezleri olarak görülen ülkelerde yatırımcılarla temaslarına devam ediyor. Daha önce Katar, Lüksemburg, İngiltere, Almanya, Hong Kong benzer biçimde yerlerde yatırımcılarla bir araya gelen Ofis, geçtiğimiz hafta Malezya ve Singapur’da temaslarda bulunmuş oldu.

Fon çekilecek

Uluslararası fonların Türkiye’ye çekilmesini sağlamak ve İstanbul Finans Merkezi (İFM) projesinin tanıtımının yapılması için yürütülen çalışmalarda Singapur ve Malezya’nın önde gelen iktisat ve finans kurumlarıyla bir araya gelindi. Finans Ofisi Başkanı Göksel Aşan, Malezya’da Menkul Kıymetler Komisyonu, Malezya Merkez Bankası, Permodalan Nasional Berhad Bank (PNB), Maybank İslami Kamu Limited Şirketi, Borsa Malezya, CIMB İslami Katılım Bankası, Khazanah Nasional, Uluslararası İslami Likidite Yönetimi, Saturna sermaye Şirketi, Yatırım Hesabı Platformu ile görüşmelerde bulunmuş oldu. Görüşmelerde Türkiye ile Malezya arasındaki finansal ortaklaşa iş fırsatları, karşılıklı açılacak temsilcilikler, tasarrufların ve İslami finans alanındaki sermayenin Türkiye’ye çekilmesi, Malezyalı yatırımcıların İFM Projesinde yer alması, üçüncü ülkelerde yapılacak ortak girişimler değerlendirildi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.