Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$62,709.84
-1689.77
Ethereum
$3,095.28
-52.38
Litecoin
$86.47
+1.98
DigitalCash
$29.62
-0.74
Monero
$119.67
-1.27
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$26.87
+0.53
Dogecoin
$0.14
-0

Türkiye sıcak para çekim noktası haline gelebilir

0 443

Türkiye sıcak para çekim noktası haline gelebilir .

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan “Türkiye gerek jeopolitik yapısı gerekse dengelenme süreci içindeki ekonomisiyle bölgedeki sıcak paranın çekim noktası haline getirilebilir” dedi. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, “Türkiye gerek jeopolitik yapısı gerekse dengelenme süreci içindeki ekonomisiyle bölgedeki sıcak paranın çekim noktası haline getirilebilir.” dedi. Kaan, MÜSİAD’ın bu yıl 10’uncusunu düzenlediği “Genişletilmiş Başkanlar Toplantısı”nda yaptığı konuşmada, küresel ekonomi ve Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Sadece Türkiye için değil, tüm dünyada zorlu ve sert, sosyo-politik, ekonomik ve siyasi manevralarla geçen bir 2019 yılının, iş dünyasını 2020’de daha tedbirli ve daha ihtiyatlı olmaya zorladığını anlatan Kaan, “Aynı zamanda 2020 yılı, değişimler karşısında doğru refleksleri hızlı bir şekilde verebilmenin de sınanacağı bir yıl olarak karşımızda durmaktadır.” ifadesini kullandı. Ekonomide beklenti yönetimine dikkati çeken Kaan, olumsuz beklentilerin ve ihtimallerin sürekli gündemde tutulmasının kimseye fayda getirmeyeceğini söyledi.

Kaan şunları kaydetti:
“Son dönemde özellikle aldığımız eleştirilerin başında sürekli iyimser tavrımızı korumamız ve sorunları işaret etmediğimize dair yorumlar yer almaktadır. Bunu MÜSİAD olarak kesinlikle kabul etmediğimizi belirteyim. Bizler kötümser tabloların oluşturacağı atalet ve gerginlik havasının ekonomide yaşayan olumlu eğilimleri baltalayacağını savunuyoruz. Bakınız iyi giden bir sistemin içine yerleştirdiğiniz kötümser senaryoların iyi giden yapıları da karamsarlık döngüsü içine katacağını unutmayalım. Elbette Türkiye ekonomisi, zor bir süreçten geçiyor. Ancak global resesyonun ayak seslerini iyice hissetmeye başladığımız şu günlerde Türkiye’yi ayrıştırarak yapılacak her analiz iyisi ile de kötüsü ile de eksiktir ve manipülatiftir.”

“ORTA DOĞU SERMAYESİ İÇİN GÜVENLİ LİMAN YENİDEN TÜRKİYE TOPRAKLARI OLACAKTIR”

Kaan, 2019’un toplu gösteriler ve sosyoekonomik sıkışma yılı olduğunu belirterek, Hong Kong’da nisan ayından bu yana suçluların Çin’e iadesini öngören tartışmalı yasa tasarısı nedeniyle sokakların savaş alanına döndüğünü, bu bölgenin Türkiye’nin teknoloji ithalatının önemli bir bölümüne hitap ettiğini kaydetti. İran’da petrol fiyatlarına yapılan zam nedeniyle başlayan gösterilerde resmi olmayan rakamlara göre 500’den fazla göstericinin yaşamını yitirdiğini ifade eden Kaan, şunları söyledi:

“İran 2020 yılı için pek çok iş adamımız açısından partner olma özelliğini koruyor ancak ambargoların bizim iş birliğimize getirdiği zarar da ortadadır. Amerikan senatosunun Başkanlık sistemine alternatif yürüttüğü dış politika ayarı bizi bu şartlar altında bir kez daha ABD ile karşı karşıya getirebilir. Meseleye sadece S-400 savunma sistemleri ekseninde bakmak kısır bir analiz olacaktır. Macron’un Merkel’e önerdiği ortak Avrupa Ordusu fikri ve Merkel’in bu konuya sıcak bakması da NATO’nun yeni bir yapı ile 2020’de karşımızda olduğunu gösteren emarelerdendir.”

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.