Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$62,709.84
-1689.77
Ethereum
$3,095.28
-52.38
Litecoin
$86.47
+1.98
DigitalCash
$29.62
-0.74
Monero
$119.67
-1.27
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$26.87
+0.53
Dogecoin
$0.14
-0

Mark Mobius : Radarımda Türkiye Var

0 348

Mark Mobius : Radarımda Türkiye Var .

Dünyanın en ünlü yatırım fonu yöneticilerinden Mark Mobius Türkiye’yi radarına aldı. 2020’nin Türk ekonomisi için iyi geçeceğini öngören Mobius Türk Lirası’nın da yatırım için çok cazip olduğunu vurguluyor . Yatırım ‘guru’su Mark Mobius’un gözü Türkiye’nin üzerinde. 83 yaşındaki Mobius sık sık ‘dünyanın en etkili insanları’ listesine giren bir isim. Yıllardır yönettiği dev fonlarla gelişmekte olan piyasalara yaptığı yatırımlarla tanındı. 2018 yılından beri kurucu ortağı olduğu ‘Mobius Capital Partners’ ile yoluna devam ediyor. Uluslararası İşbirliği Platformu’nun düzenlediği Boğaziçi Zirvesi kapsamında İstanbul’a gelen Mobius ile Türk ve dünya ekonomisini konuşma fırsatı bulduk.Mobius Türk ekonomisinin dengelenme sürecine işaret ederek, “Zor zamanlardan sonra düzelme yaşanır. 2020 yılı Türkiye için iyi geçecek gibi görünüyor” diyor.

Çinlileri çağırın

Son dönemde gelişmekte olan ülke varlıklarına yönelik iştahın arttığını belirten Mobius, Türkiye’nin en önemli gelişmekte olan ülkelerden birisi olduğunu hatırlatarak şunları söylüyor:

“Türkiye’nin Avrupa ve Asya arasındaki konumu stratejik. ABD ve Çin’in ticaret savaşı Türkiye’ye yarayacak. Çinli üreticileri buraya çekip fabrika kurmalarını ve ihracat yapmalarını sağlamalısınız. Bunun için özel ihracat bölgeleri yaratmak lazım. Parçalar burada birleştirilir ve ihracat yapılır.”

“Türkiye ve ABD ticari ilişkilerini iyileştirecek bir anlaşmaya varacak. ABD’nin ticaretini Çin dışındaki ülkelere yayması önemli. Çin meselesi nedeniyle ABD’de perakende piyasasında fiyat baskısı oluşacak. ABD ticaret yaptığı ülkeleri çeşitlendirerek bunun önüne geçmek isteyecek. Türkiye burada üretim yapması için Çinli şirketleri davet edebilir.”

Mobius 2020 yılı için radarındaki ülkeleri Türkiye, Hindistan, Çin, Malezya, Endonezya Güney Afrika, Filipinler, Güney Afrika ve Brezilya olarak sayıyor.

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.