Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,034.88
+1586.71
Ethereum
$3,061.46
+55.38
Litecoin
$82.18
+2.45
DigitalCash
$29.75
+1.17
Monero
$119.16
+3.88
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.31
+0.82
Dogecoin
$0.16
+0.01

Karakaş : Yerli Otomobil 2022’de Piyasaya Sürülecek

0 416

Karakaş : Yerli Otomobil 2022’de Piyasaya Sürülecek .

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafınca iki yılda bir düzenlenen ve bu yıl “Dijital Gelecek” temasıyla gerçekleştirilen Vizyoner Zirvesi sona erdi. Zirve kapsamında düzenlenen ulusal Teknoloji Hamlesi ve Dijital Türkiye başlıklı panelde mevzuşan Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) Üst Yöneticisi (CEO) Gürcan Karakaş, otomotiv sektörünün içinden geçtiği değişiklik sürecinden bahsederek, yakın zamanda çalgılardaki tüm cihazların akıllı cihazlara dönüşüp birbiriyle iletişim halinde olacağını söyledi. Otomobillerin sürücüsüz hale geleceğini ve bazı tezlere bakılırsa otomobil iyelik oranlarının azalacağını dile getiren Karakaş, 2035’te bugünkü klasik tarzda üretilen otomobillerin oranının yüzde 60’lara düşeceğini anlattı. Karakaş, yerli otomobil sürecinden bahsederek, bu süreçte endüstri ve Teknoloji Bakanlığı’nın kendilerine çok ciddi destek verdiğini, savunma sanayisinde çok ileride olduklarını, bu projeleri yapanların otomobil de üretebileceğini aktardı.

Otomobil üretme noktasında en önemli yatırımın kafi donanıma ve liyakate sahip personel olduğunu ifade eden Karakaş, Türkiye’nin bu yarışın içinde bulunduğunu bildirdi. Karakaş, “Grubumuzu kurarken hedefimiz, milli ve uluslararası camiada rekabet edebilen doğuştan elektrikli bir araç sahibi olmaktı.” dedi. TOGG Üst Yöneticisi Karakaş, yerli otomobilin banttan ineceği yıla dair 2022’in açıklandığini ve bu sürenin kısa olduğuna dair bir yorum üzerine, “Bu soruyu biz de kendimize sorduk. Dünyadaki kıyaslamalara baktığınızda bu süre zarfında bunu yapmak mümkün. Başkaları yapabiliyorsa hepimiz de yapabiliriz.” diye mevzuştu.

Bölgemizin en büyük oyuncusuyuz

HAVELSAN Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay ise sadece savunma sanayisinde etkinlik göstermediklerini belirterek, Türkiye’nin dijitalleşmesine katkı sağlayan ve devletin tehlikeli sonuç altyapılarında da çalışan bir şirket olduklarını söyledi. Atalay, 5 bin kişilik bir iş gücü ile bölgenin en büyük oyuncusu olduklarını kaydederek, şu değerlendirmelerde bulunmuş oldu:

“Dijital dönüşümün bana nazaran en önemli unsuru insan kaynağı. Yurt dışına beyin göçü olduğu gibi bir algıyı doğru bulmuyorum. Şirketimizde eğitim için de dahil olmak üzere bir tek 12 kişi gitti yurt dışına bunların da 3’ü geri döndü. Veri, bazılarına göre çağımızın yeni petrolü. Verileri kullanarak katma değeri daha yüksek ürünler geliştirmeliyiz.”

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.