Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,690.85
+769.84
Ethereum
$3,160.82
+28.62
Litecoin
$84.44
-0.08
DigitalCash
$30.63
+0.06
Monero
$120.11
+0.14
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.55
-0.26
Dogecoin
$0.15
-0

Afganistan Sağlık’ta Block Zinciri’ni Kullanacak

0 354

Afganistan Sağlık’ta Block Zinciri’ni Kullanacak .

Afgan Halk Sağlığı Bakanlığı, blok zinciri teknolojisini ülkenin sağlık sektörüne entegre etmek için blok zinciri firması FantomOperations ile blok zinciri anlaşması imzaladı . Afgan Ses Ajansı’nın 27 Haberkoin’in bildirdiği gibi , MoU’nun şartları, sahte ilaçları tanımlamak, hastanelerde tıbbi kayıtlar oluşturmak ve hasta dosyalarını dijitalleştirmek için blok zinciri uygulayacaktır. Halk Sağlığı Bakanı Ferozuddin Feroz, girişim hakkında yorumda bulundu.

“Halk Sağlığı Bakanlığı, sağlık sektöründe elektronik devletin kurumsallaşması için kararlıdır ve blockchain teknolojisi, bakanlığın ilgili işlerde şeffaflık, hızlanma ve etkinlik getirmesine yardımcı olacaktır.”

Avrupa İltica Destek Ofisi’nden yapılan bir Nisan ayı raporuna göre, hem hükümet hem de halk, ülkedeki sahte ilaçların hacmi hakkındaki endişelerini dile getirmiş, birçok vatandaşın sağlık sorunları için geleneksel tıp kullanması nedeniyle ucuzluğu ve erişilebilirliği nedeniyle sağlık sorunları için endişelerini dile getirmişlerdir . Raporda, “İlaç İthalatçıları Birliği, ilaç ve tıbbi ekipmanın en az% 40’ının Afganistan pazarına yasadışı yoldan girdiğini ve pek çok farmasötik ürünün kalitesinin düşük olduğunu belirtti.

Afganistan odaklı blok zinciri girişimleri

Bu yaz Birleşmiş Milletler Afganistan’da sürdürülebilir kentsel gelişim için blok zinciri çözümleri üzerinde çalışmaya başladığını açıkladı . Örgüt, BM’nin “Herkes İçin Şehir” girişiminin bir parçası olarak arazi kayıtları ve hizmetlerin şeffaflığı için blok zinciri çözümleri geliştiriyor. BM girişimi, Afganistan’ın nüfusunun önümüzdeki 15 yıl içinde daha çok kentleşmesini bekliyor. Belirtilen üç öncelik, etkili arazi yönetimi, stratejik şehir planlaması ve iyileştirilmiş belediye finansmanıdır. Nisan ayında, Afganistan merkez bankası müdürü Khalil Sediq , kurumun 5.8 milyar $ ‘lık artış için egemen bir kripto bonosu ihraç etmeyi planladığını söyledi . Bitcoin’in ( BTC ) yanı sıra , Sediq’in metal vadeli işlemlerden bahsettiği bildirildi ve ülkenin maden rezervlerinin 3 trilyon doların üzerinde olduğunu tahmin etti.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.