Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,150.00
+83.08
Ethereum
$3,135.29
-7.43
Litecoin
$83.40
+0.89
DigitalCash
$30.06
+0.08
Monero
$119.40
+1.66
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.10
-0.03
Dogecoin
$0.15
-0

İmamoğlu tahvil ihracı için Londra’da yatırımcılarla görüştü

0 337

İmamoğlu tahvil ihracı için Londra’da yatırımcılarla görüştü .

3 günlük ziyaret kapsamında İngiltere’de bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu dün Bloomberg International’ın sorularını yanıtladı. İmamoğlu, İstanbul’un finans ve ticaret merkezi olmaktan başka şansı olmadığını, yatırım ajansları, istatistik ofisleri, yaratıcılık merkezleri kurarak da bu süreci hazırlayacaklarını belirtti. Londra’da finans kuruluşlarıyla yapacağı görüşmeler öncesi konuşan İmamoğlu yatırımcılara İstanbul’un potansiyelini anlatacağını belirtti. İmamoğlu “İstanbul’un cazibe merkezi olduğunu, tüm Türkiye’nin yüzde 55’e yakın ekonomisinin İstanbul’da döndüğünü, bütün bunları yöneten mekanizmanın İBB olduğunu, İstanbul gibi dinamik bir kentin dünyada bile çok az olduğunu anlatacağım.” dedi.

İSTANBUL’UN BÜYÜK POTANSİYELİ VAR

İstanbul’un büyük bir potansiyeli olduğunu belirten İmamoğlu “tüm İstanbul’un kaynağını İstanbul ile paylaşan, şeffaf, denetlenebilir ve katılımcı bir demokratik anlayışı var eden bir belediye başkanı var, bence finans dünyasının görmesi gereken unsur bu…” şeklinde yorum yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 500 milyon dolarlık tahvil ihracına hazırlandığını anlatan İmamoğlu borcunu ödeyecek kapasiteye sahip olduklarını vurguladı. İmamoğlu konuya ilişkin olarak “Şu an netleşmiş bir süreç yok, bu bir hazırlık, daha satışa dönük işlemlerin ve ortamın oluştuğu bir süreç değil. Ama bunu finans kuruluşlarıyla konuşuyoruz.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.