Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$70,831.64
+2224.62
Ethereum
$3,570.40
+82.04
Litecoin
$93.91
+0.13
DigitalCash
$38.40
+0.73
Monero
$135.36
-3.37
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$32.47
+0.96
Dogecoin
$0.22
+0.04

Powell: Herşeye Rağmen İyimser

0 478

Powell: Herşeye Rağmen İyimser .

Fed Başkanı Powell, Temsilciler Meclisi Bütçe Komisyonu’nda konuştu. Ekonomideki iç ve dış olumsuz rüzgarlara rağmen faiz indirimlerinin ABD ekonomisini destekleyeceğine inandığını söyledi ABD Merkez Bankası Fed Başkanı Jerome , Banka’nın bu yıl yaptığı faiz indirimlerinin ABD ekonomisini ticarette belirsizlik ve global büyümede yavaşlamanın da aralarında olduğu ters rüzgarlar karşısında destekleyeceği konusunda iyimser olduklarını söyledi. Temsilciler Meclisi Bütçe Komitesi’nde konuşan Powell, ABD ile Çin arasında bu yaz tırmanan ticaret savaşının ABD’de yurt içi imalat aktivitesinde düşüşlere katkı yaptığını belirtti. “Yavaşlamaya katkı yapan bir dizi faktör var” diye konuşan Powell, “Ticaret bunlardan biri. Ancak kesinlikle tüm hikaye bu değil” dedi.

İşletmelerin zamanında yatırım ve innovasyon yapmadıklarını belirtti. “Belirsizlik iş insanlarının karar vermelerinde çok etkili. Eğer bir şeylerin çözüleceğini düşünürseniz karar vermek için sadece beklersiniz” diye konuştu.Konuşmasında ABD ekonomisindeki cari büyümenin sürdürülebilir göründüğünü de anlatattı. “ABD ekonomisi bugünlerde yıldız ekonomi. Yüzde 2 büyüyoruz, bu herhangi bir gelişmiş ekonomideki büyümeden daha fazla. Büyümenin devam etmemesi için neden yok” dedi.

Fed yetkililerinin cari politika duruşunun ekonomi ılımlı şekilde büyümeye ve istihdam piyasası güçlü kalmaya devam ettikçe cari politika duruşunfun uygun olmayı sürdüreceğine inandıklarını tekrarlayan Fed Başkanı , bunun gösterge faiz oranının gelecek yıl cari seviyelerde tutulacağı anlamına gelip gelmediği yönündeki soruya ise, “Bunu hiçbir şekilde söyleyemem. Eğer yeni veriler görünümün yeniden değerlendirilmesini teşvik eder ise Fed uygun şekilde hareket edecektir” diye konuştu.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.