Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,343.12
-767.54
Ethereum
$3,104.78
-53.43
Litecoin
$86.87
+3.18
DigitalCash
$29.97
-0.6
Monero
$121.13
+2.25
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$26.98
+0.61
Dogecoin
$0.15
-0

Ekonomi’deki toparlanma Göstergelere Yansıdı

0 306

Ekonomi’deki toparlanma Göstergelere Yansıdı .

Piyasalardaki dengelenmenin arkasından ekonomi yönetimi tarafınca alınan tedbirler, yürütülen politikalar ve jeopolitik gerilimlerin azalması, başta güven endeksleri olmak üzere göstergelerde yukarı yönlü pozitif gelişimleri beraberinde getirdi.
Spekülatif ataklarla geçen yıl ağustos ayında oluşan dolar volatilitesi ve fiyat artışlarının etkisiyle negatif seyir izleyen ekonomik göstergelerde, piyasalarda alınan tedbirler, yürütülen politikalar ve jeopolitik gerilimlerin azalması sayesinde yukarı yönlü olumlu ivme hızlandı. Söz mevzusu gidişat kredi derecelendirme müesseselarınca da teyit edildi.

Yaptığımız derlemeye göre, son günlerde en pozitif yönde gelişmeler enflasyon ve endüstri üretiminde ortaya çıktı. Geçen yıl ekimde yüzde 25,24 seviyesini gören yıllık enflasyon o günden sonrasında başta Enflasyonla Topyekun mücadele Programı olmak üzere alınan tedbirler ve piyasa karar alıcılarının yürüttüğü politikalar yardımıyla sürekli aşağı yönlü seyir izleyerek, eylülde yüzde 9,26’ya geriledi ve Temmuz 2017’den sonra tekrar tek haneyi gördü. Ekonomik güven Endeksi de kasımda bir önceki aya bakılırsa yüzde 1,7 artarak 16 ayın en yüksek kıymeti olan 91,3’ü gördü. Hemen derhal her sektör için duyulan güven artarken, endeksteki bu yükseliş, tüketici, gerçek kesim (imalat sanayisi) ve hizmet sektörü güven endekslerindeki artışlardan kaynaklandı. Tüketici itimat Endeksi kasımda geçen aya gore yüzde 5,2 artış göstererek 7 ayın en yüksek seviyesi olan 59,9’a ulaştı. Endeks nisanda bu yılın en yüksek seviyesi 63,5’i görmüştü.

EKONOMİDEKİ İYİLEŞMELER KREDİ NOTU ARTIRIMIYLA TEYİT EDİLDİ

Öte yandan kredi derecelendirme müesseseları da Türkiye’nin ekonomisiyle ilgili pozitif yönde değerlendirmelerini paylaşıyor. Fitch Ratings, kasım ayının başlangıcında açıkladığı raporunda, Türkiye ekonomisinin dengelenme konusunda ilerleme kaydettiğini, temmuz ayından beri aşağı yönlü risklerde bir rahatlama olduğunu belirterek, Türkiye’nin “BB-” seviyesindeki kredi notunu teyit ederek “negatif” görünümünü “durağan”a çevirdi. Fitch Ratings, Türkiye’nin kredi notu görünümünün arkasından, 20 Türk bankasının görünümünü de “negatif”ten “durağan”a revize etti.Japon kredi derecelendirme müesseseu R&I de Türkiye’nin kredi notunu “BB-” olarak teyit etti, görünümünü “negatif”ten “pozitif”e yükseltti.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.