Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$70,934.48
+1045.93
Ethereum
$3,591.11
+25.95
Litecoin
$94.91
+0.63
DigitalCash
$38.37
+0.76
Monero
$135.84
-2.38
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$32.41
+0.83
Dogecoin
$0.22
+0.03

Suudi – BAE Liderleri Ortak Dijital Parayı Onaylıyor

0 377

Suudi – BAE Liderleri Ortak Dijital Parayı Onaylıyor .

Suudi Kralı Prens Muhammed Bin Salman , bir dijital para birimi planı dahil olmak üzere ortak politika önlemlerini görüşmek üzere dünkü resmi ziyaret için Birleşik Arap Emirlikleri’ne ( BAE ) geldi . 27 Kasım’da, özel İngilizce günlük BAE gazetesi The National , Prens Muhammed’in, Majesteleri Şeyh Muhammed bin Zayed el Nahyan, Abu Dabi’nin Kraliyet Prensi ve BAE Silahlı Kuvvetleri Komutan Vekili tarafından memnuniyetle karşılandığını bildirdi . İki liderin dört yeni politika ortaklığı konusunda resmi olarak anlaştıkları ve yedi stratejik girişimi gözden geçirdikleri bildiriliyor. Gündemde, iki ülke arasındaki bankalararasi ticareti kolaylaştırmak için dijital bir para birimi oluşturma politikası vardı. Ortaklaşa verdiği dijital para Detayları edildi açığa Birleşik Arap Emirlikleri Merkez Bankası’nın (UAECB) ve bu yılın Ocak ayında Suudi Arabistan Para Kurumu (SAMA) tarafından.

Bugünkü tartışma, ülkeler arasında önde gelen ortaklıklar arasında – günlük 1.2 milyon varil kapasiteye sahip büyük bir petrol rafinerisinin inşasını ve siber güvenlik konusunda işbirliğini içeren anlaşmaları da içine alan politikayı ortaya koyuyor. Ulusal, BAE’nin Suudi Arabistan’ı “güvenlik birliği” olarak gördüğünü belirten Suudi haber ajansı Spa’nın basında yer aldığını belirtti. Bu hafta Riyad’da her iki ülkeden banka yetkilileri, kendi finansal sektörlerindeki zorlukları ve fırsatları tartışmak üzere  Ulusal raporlar toplanacak.

Bankalar arası kullanımla sınırlandırılmış dijital para birimi

UACEB-SAMA dijital para birimi “Aber” olarak adlandırılmıştır ve “iki taraflı sınırlı sayıda banka tarafından özel bir kullanım ve sınırlı sayıda banka tarafından özel kullanım” gibi dağıtılmış muhasebe teknolojilerini kullanan finansal yerleşimlerle sınırlı olacaktır. O zamanlar bankalar, para biriminin pilot ihracı için resmi bir lansman tarihi belirtmediler ve bugünün liderlerin toplantılarının İngilizce dilinde yer aldıklarında hiçbiri rapor edilmedi. Aber ve Abu Dabi’de resmi olarak tartışılan diğer konular, bugün BAE ile Suudi Arabistan Krallığı arasındaki yedi noktalı ikili işbirliği planının bir parçasını oluşturuyor ve bu Ocak ayında Suudi-Emidî Koordinasyon Konseyi Yürütme Kurulu toplantısında görüşülüyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.