Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,843.79
-871.39
Ethereum
$3,138.84
-25.74
Litecoin
$88.29
+3.65
DigitalCash
$30.39
-0.3
Monero
$120.48
+0.05
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$27.59
+0.96
Dogecoin
$0.15
-0

Ali Koç’tan Ekonomi Açıklaması

0 377

Ali Koç’tan Ekonomi Açıklaması .

Türkiye Kalite Derneği (KalDer) tarafından; 28. Kalite Kongresi’nde açıklamalarda bulunan ​​​​​​​Koç holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Koç, “Dünya genelinde son 10 senedir insan hakları ve siyasi özgürlüklerde gerileme var. Umut insanın yakıtıdır. Ekonomik alanda kalkınma eğer olmazsa olmaz. Ulusların Düşüşü kitabında olduğu gibi toplumdaki hak taleplerini dışlamayan devletler uzun vadede iyi bir ekonomik performans sergilemişlerdir. Bu tespitler bugün de geçerli.” dedi.
Koç tüm ortaklık Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Koç, Türkiye Kalite Derneği’nin (KalDer) düzenlemiş olduğu 28. Kalite Kongresi kapsamında açıklamalarda bulunmuş oldu. Farklı olana hoşgörünün azaldığı bir politika düzeni karşımıza çıktı. Umut insanın yakıtıdır. Ekonomik alanda kalkınma eğer olmazsa olmaz. Ulusların Düşüşü kitabında olduğu benzer biçimde toplumdaki hak taleplerini dışlamayan devletler uzun solukta iyi bir ekonomik performans sergilemişlerdir. Bu tespitler bugün de geçerli. Düzenleme çerçevesinin rasyonel olduğu, hak aramanın kurumsal sigortaları olan ülkeler uluslararası ana para için öne çıkıyor.

ULUSLARIN DÜŞÜŞÜ

Ulusların Düşüşü kitabında, tarih boyunca ulusların, özellikle de birbirine benzeyen ulusların ekonomik ve politik gelişmeleri arasında neden büyük değişiklıklar olduğuna dair bir münakaşa yürütülüyor. Yazarlar kısaca ‘niçin bazı ülkeler zenginken bazıları yoksuldur?’ şeklinde bir soru ortaya atıp, köleci toplumlar, feodalizm, sömürgecilik, kapitalizm ve sosyalizm temalarını işliyor. Ünlü ekonomist Nouriel Roubini de konferansta bir konuşma yaptı. Roubini hitabında, “Geçen ay Washington’daydım IMF toplantısı için. Orada da konuşuldu dünya ekonomisinin yüzde 90’ı yavaşlıyor. İki yıl önce küresel büyüme yüzde 3.8’di. İşsizlik dünyanın bir çok yerinde problem değil. Türkiye benzer biçimde ülkelerde ihracatla gelişme modeli var. İç talep yavaşlıyor.” ifadelerine yer verdi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.