Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,909.51
-760.4
Ethereum
$3,055.66
-56.95
Litecoin
$82.81
+1.62
DigitalCash
$29.94
+0.2
Monero
$118.06
-1.61
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.32
+0.1
Dogecoin
$0.15
0

Tayland : Kripto Yasaları Gelecekte Rekabete Açık Hale Gelecek

0 348

Tayland : Kripto Yasaları Gelecekte Rekabete Açık Hale Gelecek .

Taylandlı meclis üyeleri, ülkeyi rekabete kapalı hale getirdikleri yönünde eleştirilerin ardından kripto para yasalarında reform yapmaya karar verdi. Tayland’ın yasa düzenleyicisi Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), yerel İngilizce haber kaynağı Bangkok Post’un 25 Kasım tarihli haberine göre kripto politikasını 2020’de tekrar değerlendirmeyi planlıyor.

SEC’in kripto konusunda esneklik göstermesi gerekiyor .

Sebep olarak ise, sertifika ve lisans programının kripto para şirketleri tarafından tam olarak kavranamaması gösterildi. Geçtiğimiz yıldan beri yalnızca beş şirket sertifika aldı, bunların da yalnızca ikisi başlatıldı. Şimdi ise değişiklikler masaya yatırıldı. SEC, tam olarak nasıl değişiklikler yapılacağı ile ilgili detay vermedi. SEC genel sekreteri Ruenvadee Suwanmongkol, “SEC, yasa ve düzenlemeleri piyasa çevresiyle uyumlu bir şekilde uygularken esnek olmalı.” diye belirtti.

“Örneğin, yasalar günün şartlarına uygun olmalı ve piyasanın ihtiyaçlarına hizmet etmeli, özellikle de yeni dijital varlıklar konusunda; ayrıca küresel piyasa ile rekabet edebiliyor olmalı. Tüm olası engelleri değerlendirmemiz gerekiyor.”

Tayland, SEC onayı olmadan dijital token satışı gerçekleştirenlere sert cezai yaptırımlar uyguluyor. Söz konusu cezalar, 500 bin baht (16.540 dolar) para cezasından başlayıp iki yıl hapis cezasını bulabiliyor. Diğer yandan ülkenin ilk coin arzı (ICO) geçtiğimiz ay gerçekleştirildi ve birkaç yıl önce kripto paraların tamamen yasak olduğu ülke için önemli bir adım olmuş oldu. Dünya genelinde ise ICO’ların sayısı giderek azalıyor, analistler sebep olarak artan yasal baskılara işaret ediyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.