Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,194.24
-2862.93
Ethereum
$3,102.09
-145.52
Litecoin
$83.04
-3.4
DigitalCash
$29.91
-1.44
Monero
$118.40
-3.82
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.08
-1.52
Dogecoin
$0.15
-0.01

Xi Jinping: Çin Blockchain Fırsatını Ele Geçirmeli

0 305

Xi Jinping: Çin Blockchain Fırsatını Ele Geçirmeli

Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı , Xi Jinping, ülkenin blockchain teknolojisinin sağladığı “fırsatı yakalaması” gerektiğini söyledi.

Pekin’deki Perşembe günü Merkez Komite Siyasi Bürosu’nun 18. toplu çalışmasının bir parçası olarak konuşan Xi, blockchain teknolojisinin Çin’deki finansman işletmelerinden toplu taşıma ve yoksulluğun azaltılmasına kadar çeşitli konuları sıralayan geniş bir uygulama yelpazesine sahip olduğunu söyledi .

Xi, komite üyelerine, “Blok zinciri, çekirdek teknolojilerin bağımsız inovasyonu için önemli bir atılım olarak almalıyız” dedi.

“Ana yönü açıklığa kavuşturmalı, yatırımları artırmalı, bir dizi temel çekirdek teknolojiye odaklanmalı ve blockchain teknolojisi ve endüstriyel inovasyonun gelişimini hızlandırmalıyız.”

Çin cumhurbaşkanının blok zinciri konusundaki açıklamalarının, teknolojiyle ilgili ilk derin düşünceleri olduğuna inanılıyor.

Xi ayrıca, mevcut ve gelecekteki blok zinciri sistemlerine “hukuk şebekesi kuralını uygulamak için gerekli” olacağını söyledi. Bu amaçla, Xi, rehberlik ve düzenleme için çağrı yaparak, uygulamaya ilişkin yukarıdan aşağıya bir yaklaşımı savundu. Xi, uygulamadan önce eğitim platformlarına yapılan yatırımlar ve “inovasyon ekipleri” de dahil olmak üzere teknolojinin testinin yaygın olması gerektiğini söyledi.

Konuşması, diğer temel ihtiyaçların yanı sıra eğitim, istihdam ve gıda ve tıbbi güvenlik gibi kişisel gelişime hitap eden bir platform olan “Blockchain +” nın yaratılmasını da istedi.

Çin Halk Bankası’nın 2017 tarihli bir kararından bu yana, ülkede bir dijital renminbi geliştirilmekte  ve yakında piyasaya sürülmesi muhtemel olmasına rağmen, ülkede kripto para birimleri yasaklanmıştır .

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.