Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,631.40
-952.32
Ethereum
$3,133.90
-40.35
Litecoin
$83.17
-1.67
DigitalCash
$30.29
-0.34
Monero
$118.85
-1.7
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.18
-0.66
Dogecoin
$0.15
-0

Utah Senatosu, Blockchain Görev Grubu Oluşturmayı Tartışıyor

0 474

ABD Utah Senatosu’na 4 Mart’ta (bugün) Blockchain teknolojisi ile ilgili bir tasarı sunulacak. Tasarı ile blok zinciri teknolojisinin tanımıyla ilgili Blockchain görev grubu oluşturmayı ve iş teşvikleri sunmayı tartışıyor.

“Blockchain Teknoloji Yasası”, Cumhuriyetçi Senatör Daniel Hemmert tarafından ilk olarak 25 Şubat’ta sunulmuştu. “Bill 0213” olarak da bilinen yasa, blockchain şirketlerini para verici uyumluluk yükümlülüklerinden çıkarmayı amaçlıyor. Tasarıya göre Blockhain görev grubu oluşturulması öngörülüyor.

Tasarıda, “Bu belde […] blockchain teknolojisi ile ilgili terimleri tanımlar ve netleştirir. [Ve] Para Verici Yasası’nın 7. bölümünde yer alan ve bazı blockchain teknolojisi ile ilgili ürünlerin oluşturulmasını, değiştirilmesini veya satılmasını kolaylaştıran kişiyi muaf tutar.” ifadeleri yer alıyor.

Özel Blokchain Görev Grubu

Planlar, Senato Taşımacılığı, Kamu Hizmetleri, Enerji ve Teknoloji Komitesi’nden önce bulunuyor. Hemmert, blok zincirleme şirketleri ile ilgili yasaları değiştirmeyi planlıyor. Ayrıca, yıl sonuna kadar hükümete rapor verecek özel bir Blockchain görev grubu oluşturmak istiyor. Bu grup, pilot projelerin yönetimi de dahil olmak üzere teknolojiye odaklanıyor.

Tasarıda, “30 Kasım 2019 tarihinde veya öncesinde, Blockchain görev grubu, görev grubunun bulguları ve önerileri hakkında önerilen yasaları içeren bir rapor sunulacaktır.” şeklinde devam ediyor.

Onaylanması durumunda Hemmert’in tasarısı, Utah’ı, yerel kripto para birimi meseleleriyle ilgili düzenleyici rolüne ulaştıracak. Bu durum, ABD’nin son dönemlerde Wyoming’in benimsediği duruşa benzer şekilde oluşacak.

Buna karşılık Kuzey Carolina ve New York gibi yargı bölgeleri tartışmalı BitLicense uygulamasına devam ediyor. Bu bölgelerde blok zinciri ve kripto para ile ilgili işletmeler için uzun süredir zorunlu lisans prosedürleri uygulanıyor.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter  İnstagram

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.