Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,843.79
-871.39
Ethereum
$3,138.84
-25.74
Litecoin
$88.29
+3.65
DigitalCash
$30.39
-0.3
Monero
$120.48
+0.05
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$27.59
+0.96
Dogecoin
$0.15
-0

Telekomünikasyon devinden resmi belgeler için blockchain çözümü

0 417

Telekomünikasyon devinden resmi belgeler için blockchain çözümü

Güney Koreli telekomünikasyon devi SK Telecom, kamu idaresi ve güvenlik bakanlığının onayıyla blockchain ile dijital sertifika depolama ve yönetimi için ilk dijital cüzdanını çıkaracağını duyurdu.

NewsTomato’ya göre SK’nın cüzdanı, Güney Kore’de COVID-19 pandemisinden sonra elektronik sertifika ihraç ve dağıtım sistemlerinin kullanımına teşvik eden bakanlığın kendi Government24 dijital sertifika girişimi ile uyumlu.

SK Telecom’un dijitalleştirilmiş açık sertifikaları, daha önceden kağıt üzerine çıkarılmış ve el ile imzalanmış diğer belgeler ile birlikte ikamet kayıt kartları, sağlık sigortası kalifikasyon sertifikaları ve göç sertifikalarının kopyalarını içeriyor. Tüm bunlar, artık blockchain tabanlı mobil uygulama üzerinden çıkarılacak.

Government24 uygulaması üzerinden çıkarılan sertifikalar SK’nın cüzdanından alınacak ve sonradan kamu tüzel kişiliklerine, finansal kurumlara ve özel şirketlere elektronik belgeler olarak teslim edilebilecek.

Başlangıç aşamasında 13 sertifika türü, cüzdan ile uyumlu olacak ancak senenin sonunda SK Telecom cüzdanı, vergi ile alakalı belgeler de dahil olmak üzere “toplam 100 tür” sertifika ile uyumlu yapmayı planlıyor.

SK Telecom’un blockchain ve sertifikalandırma iş bölümü başkanı Oh Se-hyun, “yeniliklere ihtiyaç duyduğumuz, kağıt belgelerin ve manüel işlerin merkezinde olduğu sertifikaların işlenmesi ve teslim edilmesi sürecinde, yüz yüze olmayan çözümlere duyulan ihtiyaçtan dolayı sürekli değişen” bir toplumda blockchain’in gerekli bir teknoloji olduğunu iddia ediyor.

Se-hyun, ayrıca teknolojinin böyle süreçlere getireceği güvenlik avantajlarının da altını çizdi.

Yakın zamanda bir milyon Güney Korelinin, PASS akıllı telefon uygulaması ile bir arada kullanılan blockchain tabanlı dijital bir alternatif için fiziksel sürücü belgelerinden vazgeçtikleri açıklandı.

Bu, Statista’ya göre 2019’da 32,6 milyon lisanslı sürücüden oluşan Güney Kore’deki sürücü nüfusunun yüzde üçünü temsil ediyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.