Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,035.39
-1338.31
Ethereum
$3,120.52
-21.05
Litecoin
$87.78
+2.82
DigitalCash
$30.00
-0.58
Monero
$118.96
-1.82
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$27.31
+0.71
Dogecoin
$0.15
-0

Petrol devi Aramco blockchain ticaret platformu Vakt’a dahil oldu

0 385

Petrol devi Aramco blockchain ticaret platformu Vakt’a dahil oldu .

Reuters’in 28 Ocak tarihindeki haberine göre, Suudi Arabistan devlet petrol şirketi Saudi Aramco, blockchain tabanlı petrol ticaret şirketi Vakt’ın belli bir hissesini satın aldı. Vakt’ın basın açıklamasına göre Saudi Aramco’nun enerji girişimleri kolu, 5 milyon dolar tutarında hisse satın aldı. Yatırım, platformun Asya pazarına genişlemesi için kullanılacak. Yatırımın yanı sıra petrol holdinginin ticaret yan kuruluşu olan Aramco Trading de Vakt platformunu kullanmaya başlayacak. Platform şu anda North Sea Brent, Forties, Oseberg, Ekofisk ve Troll ham petrol piyasalarında yer alıyor ve yüksek pazar payına sahip olduğu belirtiliyor. Aramco Trading, işlem hacminin önemli kısmını blockchain tabanlı platformuna ekleyecek.

Petrol ticaretini modernleştirme potansiyeli

Vakt platformu, fiziksel enerji transferinde için ticaret sonrası işlemeye odaklanıyor. Kağıt bazlı süreçleri ve manuel muhasebe uygulamalarını ortadan kaldırarak baştan sona dijital bir süreç sağlanıyor. SAEV Europe Genel Müdürü Hans Middelthon, “VAKT, platformunun an itibarıyla manuel süreçleri dijitalleştirme potansiyeline sahip olduğunu gösterdi” ifadesini kullandı. Vakt’a göre blockchain kullanımı, hem alıcılar hem de satıcılar için değişmez ve dağıtık bir defterde saklanan “tek bir gerçek veri kaynağı” sağlıyor.

Vakt, ticaret platformunu Aralık 2018’de Kuzey Denizi pazarlarında başlattı. Şirket 2017 yılında, platformun ilk kullanıcıları olan Shell ve BP’yi içeren sektör liderleri konsorsiyumu tarafından kuruldu. O zamandan beri platforma Chevron, Total ve Hindistan’ın Reliance Industries gibi dev isimler katıldı. Üretim açısından dünyanın en büyük petrol şirketi konumundaki Saudi Aramco, daha önce girişim iştiraki aracılığıyla blockchain firmalarına yatırım yapmıştı. Mayıs 2019’da firma, ABD’li blockchain şirketi Data Gumbo için 6 milyon dolarlık fon ile yatırım turuna katıldı.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.