Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$67,862.29
+1474.39
Ethereum
$3,263.97
+71.19
Litecoin
$71.46
+1.98
DigitalCash
$26.90
+1.19
Monero
$163.11
-0.88
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$22.95
+0.78
Dogecoin
$0.13
+0.01

Tayland Merkez Bankası, CBDC Kullanımı İçin Proje Geliştirdi

0 378

Blockchain konsorsiyumu R3 ve küresel BT lideri Wipro Limitet, Tayland Merkez Bankası ile birlikte kripto para kullanımı için proje geliştirdi. Buna göre, bankalararası yerleşimlerde dijital para birimi kullanımını sağlamak için bir blok zinciri çözüm prototipi geliştirildi.

Çözümle ilgili bir basın açıklaması yayınlandı. Çözümün, toptan merkez bankası dijital para birimi (CBDC) kullanarak merkezden bankalar arası gerçek zamanlı brüt ödemeleri mümkün kılacağı belirtildi. Bunun ülkenin merkez bankası Tayland Merkez Bankası (BoT) ve sekiz yerel ticari banka tarafından kullanılacağı kaydedildi.

Projenin ilk aşamasının bir parçası olan “Inthanon” adlı çözüm, R3’ün açık kaynaklı blok zinciri platformu Corda’ya dayanıyor. Ayrıca, Tayland’ın finansal sektörünün teknolojik uzmanlığını yeni teknoloji ve dijitalleşmeyi benimseyerek genişletmek de amaçlanıyor.

Dijital Para Birimlerine Geçmek 3-5 Yıl Alabilir

Inthanon projesi, Ağustos 2018’de ilan edildi. Ardından BoT kamuoyunun kullanabileceği CBDC’nin aksine, finansal kurumlara ve piyasalara, kullanımı sınırlı bir CBDC’nin toptan satış planlarını ortaya koydu.

BoT bankası yöneticisi küresel yargı alanlarının fiat paradan dijital para birimlerine geçmesinin üç ila beş yıl alacağını iddia etmişti.

Son zamanlarda, Tayland’ın en büyük ticari bankası Siam Ticaret Bankası, devlet petrol şirketi PTT Exploration and Production Public Company Limitet ile birlikte sınır ötesi işletmeler arası ödemeler için bir blok zinciri testini başarıyla tamamladı.

2 Mayıs tarihinde Tayland Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu Genel Sekreter Yardımcısı Tipsuda Thavaramara, bir açıklama yaptı. Thavaramara, ülkede yeni uygulamaya konulan düzenlemenin dijital hisselerin ihraç edilmesine ve menkul kıymetlerin çıkarılmasına izin verdiğini belirtti.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter  İnstagram

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.