Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$62,322.91
+671.32
Ethereum
$3,000.37
-13.53
Litecoin
$79.37
-0.8
DigitalCash
$28.54
+0.53
Monero
$114.96
-2.71
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$25.43
-0.26
Dogecoin
$0.15
-0

Mastercard Blockchain Patentlerine Bir Yenisini Daha Ekledi

0 266

Blockchain teknolojisi gelişimini hız kesmeden sürdürürken, farklı projeler için kullanılmak isteniyor.

Mastercard, farklı formata ait işlemlerin aynı Blockchain üstünde gerçekleşmesini sağlayacak projesine patente aldı. Çok sayıda işlemin farklı formatlarda depolanmasına yönelik geliştirme büyük ilgi gördü.

Temel olarak bölme yöntemi olarak kullanılacak proje patenti, depolamaya farklı bir boyut kazandırabilir. Patent için resmi başvuru ABD patent enstitüsüne yapıldı.

Şu an mevcut olan Blockchain sistemlerinde işlem kayıtlarının farklı bloklarda aynı formatta olmadığı bilgisi paylaşıldı. Bilindiği üzere, depolanan veriler için aynı boyut ve belirli tip zorunluluğu da mevcuttu. Mastercard tarafından yapılan başvuruda bu detaylara da vurgu yapıldı.

Mastercard tarafından yapılan çalışmada, farklı kripto paraların desteklenmesine yönelik olarak geliştirmeler mevcut. Bir Blockchain üzerinden farklı Blockchain’lerin de bu sayede aynı anda görevlerini sürdürmesi beklentisi bulunuyor.

Projenin kilit noktasındaki detay, Mastercard tarafından paylaşılan bilgilerde kripto paraların enerji tüketimi odaklı. Her kripto paranın kullandığı teknoloji için yüksek enerji tüketmesinin önüne geçilmek isteniyor. Tek kaynak üzerinden üretilen enerji sayesinde bu duruma yönelik olarak çözüm beklentisi mevcut.

Patent Blockchain Kullanımında Fark Yaratıyor

Blockchain kullanımında bölümlere ayrılmış haldeki soruna kalıcı çözüm üretme hedefi Mastercard’ın yeni patentiyle gündemde. Blok yaratımı sayesinde veri depolama alanları sistem içerisinde güvenle çalışabilir.

Subnet adı verilen yan ağların kendi içerisinde tutarlı olması durumunda sistemin tamamıyla uyumluluk sağlanacak. Blockchain bölümlerinin sistem içerisinde toplamda 3 ayrı yan ağa sahip olması beklentisi mevcut. Kripto paraların şifreleme yapıları bu sayede iç içe çalışacak.

Mastercard’ın Blockchain patentleriyle alakalı basında çok sayıda haber yer almıştı. Tüm söylentilerin gerçeğe dönüşmesiyle beraber Mastercard başlı başına bir yeniliğe imza atarak fark yarattı. Yenilikçi çözümler üretmede Blockchain teknolojisini farklı projelerde kullanması beklentisi de mevcut.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.