Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,743.60
+296.32
Ethereum
$3,090.97
-12.04
Litecoin
$80.01
+1.9
DigitalCash
$28.23
-0.21
Monero
$122.14
-1.19
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$26.28
-0.17
Dogecoin
$0.16
-0

Japon Şehri Blockchain ile Oylama Sistemine Geçiyor

0 439

Japon Şehri Blockchain ile Oylama Sistemine Geçiyor.

Bir Japon şehri, sakinlerin yerel seçimlerde çevrimiçi oy kullanmasını sağlamak için blockchain teknolojisine geçiyor.Perşembe günü yapılan bir duyuruya göre Tokyo merkezli blockchain firması LayerX ve dijital kimlik çözümleri sağlayıcısı xID, Ishikawa eyaletindeki Kaga şehri için “güvenli ve kullanışlı” bir oylama platformu oluşturmak amacıyla bir araya geldi.

Şehir, girişimin çevrimiçi oy kullanma konusundaki bazı endişeleri gidereceğini ve yargı alanının daha uzak bölgelerinde yaşayan yaşlıların da oy vermesini daha kolay hale getireceğini umuyor.LayerX, “oylama sürecinin şeffaflığını ve oylama içeriğinin gizliliğini dengeleyen” bir e-oylama protokolü geliştirmiştir. Diğer yanda xID, dijital kimlik sistemlerinde uzmanlaşmıştır.

LayerX, iki çözümü birleştirerek “son derece kullanışlı bir elektronik oylama teknolojisi oluşturmak mümkündür” ifadelerini kullanıyor.Elektronik yollarla oylama Japonya’da zaten mevcut ve yasal olsa da, şirketlere göre belirli oylama cihazlarıyla ilişkili istikrar ve maliyet bir sorun olarak karşılarına çıkıyor.

“İNTERNET ÜZERİNDEN OYLAMA, ÇİFTE OY VERMEYİ ÖNLEMEK, OYLAMA GİZLİLİĞİNİ SAĞLAMAK İÇİN YÜKSEK TEKNİK ENGELLER VE OYLAMA CİHAZLARININ MALİYETİ GİBİ DAHA FAZLA ZORLUK GETİRİYOR.”

Şirketler, blockchain’in Kaga şehri tarafından “kurcalanmaya karşı dayanıklı” ve “şeffaf” olduğu için seçildiğini söyledi.

Blockchain ile oylama sistemi

Blockchain ile oylama, teknoloji için yaygın olarak belirtilen bir kullanım durumudur ve bu amaçla çeşitli projeler başlatılmıştır. Bunlardan belki de en önemlisi, oylama platformu Voatz, birkaç ABD şehir ve eyalet seçiminde yer aldı; ancak aynı zamanda uygulamasıyla güvenlik sorunları nedeniyle eleştirildi.

Kaga’da, oylama çabası bir başarıya ulaşırsa, blockchain teknolojisi için diğer seçenekler; şehirdeki diğer sorunları çözmenin bir yolu olarak kabul edilebilir.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.