Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,687.45
+805.19
Ethereum
$3,087.65
+5.79
Litecoin
$81.04
-0.18
DigitalCash
$29.80
+1
Monero
$117.72
+3.04
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$26.06
+0.25
Dogecoin
$0.15
0

Facebook Ödeme Sistemi Başlatıyor

0 247

Facebook Ödeme Sistemi Başlatıyor .

Facebook, Libra projesinin dünya genelinde yasa düzenleyicilerin engeline takılmasının ardından yeni yasal para ödeme sistemi Facebook Pay için hazırlanıyor. Sosyal medya devi, 12 Kasım’da Facebook, Messenger, Instagram ve WhatsApp üzerinde ödemeleri kolaylaştırmak için tasarlanmış ödeme sistemi Facebook Pay’i duyurdu. Facebook pazar yeri ve ticaret başkan yardımcısı Deborah Liu, şöyle belirtti:

“İnsanlar, ödemeleri uygulamalarımızda zaten alışveriş yapmak, bağış yapmak ve para göndermek için kullanıyor. Facebook Pay, bu işlemleri kolaylaştırırken ödeme bilgilerinin güvenliğini sağlayacak.”

Şirket, Facebook Pay’in ”mevcut finansal altyapı ve ortaklıklar üzerine inşa edildiğini” net bir şekilde belirtti. Ödeme hizmeti, Facebook’un yeni cüzdanı Calibra ve Libra ağından ayrı tutulacak. Facebook Pay, bu hafta ABD’de Messenger ve Facebook üzerinde ”bağışlar, oyun içi satın almalar, etkinlik biletleri, kişiler arası ödemeler, seçili sayfalarda alışverişler ve Facebook pazar yerindeki şirketler” için başlatılacak. Facebook, duyuruyu firmanın ”şirketlerin büyümesine ve insanlara her yerde çevrimiçi alışveriş imkanı sunmasına” yardımcı olacağına inandığını belirterek bitiriyor.

Büyük ödeme işleticileri Libra Birliği’ni bıraktı

Libra Birliği, Ekim ayının başlarında ilk 28 üyesinin yedisini kaybetti. Bu üyelerin arasında PayPal, Visa, Mastercard, Stripe, eBay, Mercado Pago ve Booking yer alıyor. Dev ödeme işleticisi Visa CEO’su Alfred F. Kelly, kısa bir süre sonra şirketin Libra konusunda Facebook ile hala görüşme halinde olduğunu belirtti.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.