Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,391.26
+2538.56
Ethereum
$3,064.48
+92.26
Litecoin
$80.71
+1.5
DigitalCash
$28.91
+1.45
Monero
$116.83
-2.42
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.08
+0.78
Dogecoin
$0.15
0

Chainalysis, Coinbase Hakkındaki İddiaları Ana Hatlarıyla Belirledi

0 321

New York merkezli blockchain analitik firması Chainalysis, Coinbase‘in, kripto para değişimi borsalarına hizmet sağlarken kullanıcıların kişisel verilerini toplamadığını veya satmadığını açıklayan resmi bir açıklama yayınladı.

Chainalysis, blockchain istihbarat endüstrisindeki en yüksek profilli firmalardan biri. Kendilerine ait KYT (Know Your Transaction) aracıyla firmalara, hükümetlere ve kanun uygulayıcı kurumlara blockchain işlemlerini izleme fırsatı veriyor. Ayrıca, kara para ve terör finansmanı gibi şüpheli yasadışı faaliyetleri izleme olanağı veren bir teknoloji sağlıyor.

Bildirildiği gibi, bu tür şirketlerin müşterilerinin kullanıcı verileri, Coinbase’in blokchain analitiği firması Neutrino’nu satın almasıyla ilgili olarak tartışmalara yol açmıştı. Geçen hafta toplulukta meydana gelen tepki sırasında kullanıcı verilerinin satıldığı iddia edildi. Üst düzey bir Coinbase yöneticisi, satın almayı haklı çıkarmak için önceki istihbarat aracı sağlayıcılarının Coinbase kullanıcılarının verilerini üçüncü taraflara sattıklarını iddia ettiklerini vurgulamıştı.

Kişisel Veriler Kaydedilmiyor

Yönetici, bu istihbarat şirketlerini ismiyle açıkça tanımlamadı. Ancak Chainalysis, işlem analizleri yapmak için herhangi bir kişisel verinin -dolaşımını bıraksa bile- kaydedilmediğini belirtti.

Yönetici, “Chainalysis KYT’sini kullanan borsalar […] işlem verilerini – kişisel olarak tanımlanamayan müşteri verilerini değil- işlem izleme işlemini otomatikleştirmek için Chainalysis’e sunar. […] Bir işlemden geri dönen kişiye veya kişilere herhangi bir bağlantı, Chainalysis dışında yapılır. Çünkü borsalardan kişisel olarak tanımlanabilir herhangi bir bilgi toplamayız.” açıklaması yaptı.

Açıklama, Chainalysis’in odağının, yasadışı kuruluşlar olarak bilinen hedef adresleri (örneğin bir kara para veya terörist finansman kurumu) gibi “riskli davranış göstergelerine dayanan” işlemleri işaretlemeye yönelik olduğunu belirtti. Bu bağlamda yalnızca belirli bir cüzdan adresinin kişisel olarak tanımlanabilir bilgileri değil, bir kripto takas müşterisine ait olduğu temel bilgileri gerektiği ifade edildi.

Firmanın blockchain analiz araçları, bireysel kullanıcıların cüzdanlarını etiketlemek yerine hizmet düzeyinde işlem verilerini izlemeyi amaçlıyor. Chainalysis, ayrıca, karşı taraf analizlerine ve KYT taramasına dayanarak “risklerin ve soruşturmaların borcun sorumluluğunda olduğunu” belirtti.

Elliptic Hakkındaki İddialar

Londra merkezli blockchain analitik firması Elliptic, -Coinbase’e teknoloji sağlıyor- müşterilerin kullanıcı verilerini topladığı ve üçüncü taraflara sattığı iddiasını reddetmişti. Elliptic’in CEO’su ve kurucu ortağı James Smith, firmanın “bireylerin mali mahremiyetini ihlal etmesine asla izin vermediğini” ve bu suçlamaların Elliptic’in sektördeki rolüyle ilgili temel bir yanlış anlamadan kaynaklandığını ifade etti.

Coinbase CEO’su Brian Armstrong, tartışmalı yazılım firması Hacking Team ile bağlantısı olan Neutrino personelinin borsadaki yeni rollerinden değişeceğini açıkladı.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter  İnstagram

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.