Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,127.82
-2223.89
Ethereum
$3,132.79
-76.45
Litecoin
$84.01
-1.13
DigitalCash
$30.25
-1.14
Monero
$118.88
-3.35
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.73
-1.48
Dogecoin
$0.15
-0.01

Cisco: Üniversite Kampüsleri Ana Kripto Madencileri Oldu

0 472

Teknoloji şirketi Cisco tarafından yapılan araştırmaya göre, üniversite kampüsleri, sanayi sektörünün en büyük ikinci büyük kripto para birimi madencisi konumunda.

Cisco güvenlik araştırmacıları, çeşitli sektörlerde kripto para birimi madenciliği faaliyetini araştırdı. Araştırma, şüpheli kripto madenciliği ve kötü niyetli etkinlikleri taramak için ağ bağlantılarını izleyen Cisco’nun güvenlik ürünü Umbrella ile gerçekleştirildi.

Raporda üniversite kampüsleri, yüzde 22’lik oranla sanayi sektöründe en büyük ikinci dijital para madencileri oldu. Enerji ve kamu hizmetleri sektörünün oranı ise yüzde 34 oldu.

Elektrik Maliyetleri Azaltılıyor

Cisco tehdit araştırmacısı Austin McBride’in PCMag’e olan eğilimi açıkladığı bildirildi. “Dört yıl boyunca yatakhanenizdeki odanızda çalışan madencilik teçhizatını bırakıyorsunuz, üniversiteden büyük bir değişiklikle çıkıyorsunuz.” açıklaması yapıldı.

McBride’a göre, madencilik tesisleri yurt odalarında veya okul kütüphanesinde çalıştırırken, öğrenciler, kriptokratik para madenciliği kârlılığıyla ilişkili elektrik maliyetlerinden kurtuluyor.

Açıklamada, “Şu anda birçok madeni para için madencilik zorluğu çok yüksek. Bu da elektrik ve internet için madencilikten elde edeceğiniz kârdan daha pahalıya mal oluyor. Bu maliyetler için para ödemeniz gerekmiyorsa, o zaman üniversiteler para kazanmak için gerçekten iyi bir yer.” denildi.

Cisco’nun sıralamasında, üniversite kampüslerini ve yardımcı programlarını sırasıyla yüzde 6 ve 7 olan medya ve sağlık endüstrileri takip ediyor. Yerel yönetimlerde kripto para birimi madenciliği, imalat ve finansal hizmetler sektörleri sırasıyla yüzde 4, 3 ve 2’de yer alıyor.

Stanford Üniversitesi Uyarı Yapmıştı

Benzer bir eğilim, geçen yılın nisan ayında siber saldırı izleme firması Vectra tarafından gözlenmişti. Buna göre kripto para birimi madenciliği ve kriptojacking’in üniversite kampüslerinde diğer sektörlerden daha yaygın olduğu keşfedilmişti.

2018 Ocak ayında, Stanford Üniversitesi okul kaynakları, “kampüsteki kripto madenciliğine karşı kişisel finansal kazanç için kullanılmaması için bir uyarı vermişti. Uyarıda ayrıca, okulun genel bilgi güvenliğine de atıfta bulunuldu.

Uyarında şu ifadeler vurgulandı: “Kripto para birimi madenciliği, bilgisayar maliyetleri en aza indirildiğinde kazançlı. Bu da maalesef riske atılmış sistemler, kötüye kullanılan üniversite bilgisayar ekipmanı ve kampüs gücünü kullanan şahsi madencilik cihazlarına yol açıyor.”

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter  İnstagram

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.