Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,185.46
-1306.11
Ethereum
$3,149.73
+3.63
Litecoin
$84.33
-3.53
DigitalCash
$29.34
-0.85
Monero
$119.88
-1.73
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$26.91
-0.02
Dogecoin
$0.15
-0

Blockchaini tamamen yanlış anladık

0 311

Blockchaini tamamen yanlış anladık .

Alıntılanan yakın tarihli bir CB Insights raporu Bloomberg, bu yıl blockchain başlangıç ​​yatırımlarında % 60’lık bir düşüşle 1,6 milyar dolara gerilediğini açıkladı. Ancak aynı zamanda Microsoft, Walmart, IBM ve Samsung gibi büyük işletmeler teknolojiyi kullanmak için kendi blok zincirlerini dağıttılar veya ortaklıklara katıldılar . İronik olarak, HSBC ve JPMorgan Chase gibi bazı bankalar da kendi blok zinciri kollarını geliştirdi – aynı varlığın blok zincirinin yerini alması gerekiyordu. Ne oldu? Erken rakipler teknolojinin savunucularına dönüşürken gerçek ademi merkeziyetçilik ruhuna sahip halk zincirleri neden kayboluyor?

Hükümetler ve politikacılar düzenli olarak blockchain teknolojisini anlamadılar . Birçoğu , 2017’de ilk para teklifleri üzerinde aldatmaca dolu çılgınlığa yol açan kripto patlamasını göz ardı etti. Daha sonra, gelişmekte olan endüstriyi inciten blockchain projelerine karşı çıkmaya, düzenlemeye ve kapatmaya başladılar. Ancak zaman geçtikçe, teknolojiyi yavaşça doğru şekilde kucaklıyorlar. Dikkate değer bir örnek, başlangıçta blockchain projelerini tamamen yasaklayan Çin’dir. Ekim 2019’un sonlarında, Başkan Xi Jinping , Çin’in “diğer büyük ülkeler üzerinde üstünlük” elde etmek için blockchain gelişimine “daha ​​fazla çaba” göstermesini talep ederek bir U dönüşü yaptı . Kripto para birimleri hala yasaklanmışken, bu gelgitlerin hala gelişen teknolojinin lehine dönüyordu.

Herkese açık ve özel

İşletmelerin blok zincirinin kendi versiyonlarına sahip olduklarını belirtmek gerekir: “özel” veya “işletme” blok zincirleri. Bunlar, geleneksel, “kamu” blok zincirlerinden birkaç cephede farklıdır. Bitcoin veya Ethereum gibi genel blok zincirlerinin aksine, sadece herkes özel bir blockchain’e katılamaz. Her düğüm, kuruluş tarafından özel olarak seçilir; bu, bazı durumlarda Müşterinizi Bilinir prosedürlerini gerektirebilir. Aynı nedenle, “güven” çok daha kolay kurulur. Düğümler zaten tanımlandığından, zinciri bozmaya çalışan kötü aktörlerin riski daha düşüktür. Deneseler bile, anonim olarak yapamazlar. Bu ölçeklenebilirliğe yol açar. Daha az düğüm içerdiğinden ve farklı bir konsensüs mekanizması kullanılabildiğinden, işlemler çok daha hızlı hale gelir. Hyperledger saniyede 20.000 işlem gerçekleştirebilirken , Ethereum 15 çalıştırırÖzel blok zincirlerinde, “ödüllere” gerek yoktur. Tipik blok zinciri projeleri yaptıkları iş ve tükettikleri enerji için düğümleri ödemelidir. Projenin arkasındaki motivasyon farklı olduğu için bunu özel bir zincirde yapmanın bir anlamı yok.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.