Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,561.73
+553.43
Ethereum
$3,290.32
+154.88
Litecoin
$84.04
-0.52
DigitalCash
$29.62
+0.3
Monero
$126.42
+5.72
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$28.53
+1.78
Dogecoin
$0.15
0

Coinbase : E posta ile bitcoin işlemlerinin patentini aldı

0 302

Coinbase : E posta ile bitcoin işlemlerinin patentini aldı .

Coinbase CEO’su Brian Armstrong, kullanıcıların e-postaları ile doğrudan Bitcoin (BTC) gönderilmesine olanak sağlayan sistemin patentini aldı. İlk olarak Mart 2015’te başvurusu yapılan ve ABD Patent ve Marka Ofisi (USPTO) tarafından 17 Aralık’ta patent verilen yöntem, kullanıcıların cüzdan adreslerine bağlı e-posta adresleri ile, işlem ücreti olmadan Bitcoin ödemeleri yapmasına olanak sağlıyor. E-posta adresleri, söz konusu sistemde kullanıcıların cüzdan adresleri için kimlik belirleyici görevi görüyor. Yöntem, Bitcoin cüzdanı oluşturma ve yönetim modülünü, belirli bir ana bilgisayar sistemindeki ilgili e-posta modülüyle birleştiriyor:

Diagram of the invention

Yöntemin şeması. Kaynak: USPTO

Yöntemde kişiye veya gruba ait olabilen bir kasa yaratılıyor ve içerisinde sahibi olmayan Bitcoin’ler, güvenliği artırmak amacıyla saklanıyor:

“Kasanın Bitcoin adresinin özel anahtarı çoğaltılarak dağıtılıyor ve kasa güvenli tutuluyor. Kasadan Bitcoin çıkarılması için birçok adresin işlemi onaylaması gerekiyor.”

Kasadan Bitcoin çıkarma talebi yapıldığında, kullanıcılara e-posta gönderiliyor ve işlem genellikle 48 saat içerisinde tamamlanıyor. E-posta adresleri ve sistem dahilinde ilgili cüzdanlar arasındaki transfer taleplerinde madenci ücreti ödenmiyor çünkü mekanizma, tek bir ana bilgisayar sisteminde çalışıyor. Söz konusu ağ, bu özeliklere ek olarak kullanıcıların yasal para ile Bitcoin alabileceği bir Bitcoin borsasına ev sahipliği yapacak bir düğüm de içerecek.

Kripto Twitter kullanıcılarını ikna etmeye yetmedi

E-posta tabanlı Bitcoin ödemeleri cazip olsa da, kripto Twitter kullanıcıları habere farklı tepkiler verdi. ”@Maiirye” adlı kullanıcı, şöyle bir yorumda bulundu:

“Borsalarda zaten kyc/aml uygulamaları bulunduğunu biliyorum fakat cüzdanı bir e-posta adresine bağlamak, işlemleri anonimlikten bir adım daha uzaklaştırıyor. Sahibi olmayan Bitcoin’leri merkezi bir kasada tutmak… Benim cevabım hayır.“

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.