Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,911.68
+514.79
Ethereum
$3,121.08
+13.34
Litecoin
$88.16
+4.9
DigitalCash
$29.94
-0.18
Monero
$121.43
+2.6
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.67
+0.55
Dogecoin
$0.15
-0

Blockchain Havalimanlarının Dikkatini Çekmeye Başladı

0 292

Son yapılan araştırmalarda, blockchain teknolojisinin havalimanları tarafından ilgi çektiği tespit edildi. Blockchain teknolojisi ile havalimanlarındaki işlemlerin hızlanacağı konusunda pek çok çalışmanın yapıldığı bildirildi.

Dünyaca ünlü havayolu dergilerinden biri olan Airport World’un stratejik teknoloji araştırma şirketlerinden biri olan SITA’dan elde ettiği bilgilere göre 2018 yılında havalimanları blockchain’e maksimum seviyede ilgi gösterdi. Bu gösterilen ilginin en büyük sebeplerinden birinin blockchain teknolojisinin işlemlerin hızlanmasına ve verimliliğin artırılmasına olanak sağlayacağı düşü

ncesinin olduğu belirtildi.

Havalimanları ile gerçekleştirilmesi gereken teknolojik geliştirmeler hakkında sürekli olarak görüşmeler yapan danışmanlık merkezi SITA, blockchain teknolojisi sayesinde, yolcu tanımlama ve biletleme gibi pek çok alanda verimliliğin artırılabileceğini bildirdi. Havalimanlarında verilecek olan hizmetlerin kalitesinin bu teknoloji sayesinde artırılabileceğini bildiren SITA, kusursuz yolculukların mümkün olduğunu belirtti.

Yolcuların gerçekleştirilmesi mümkün olan kusursuz yolculukları elde edebilmesini engelleyen siled süreçlerin blockchain teknolojisi sayesinde kolaylıkla düzenlenebileceğini dile getiren SITA Direktörü Gustavo Pina, kurumların hep birlikte çalışması gerektiğini dile getirdi.

SITA’nın yaptığı son araştırmalarda hem havalimanlarının hem de havayolu şirketlerinin, e-biletlerinin %31’inde, sık uçulan programların %34’ünde, blockchain teknolojisinin heyevan verici bir uygulama olarak görüldüğü aktarıldı. Ayrıca yapılan araştırmalarda havayollarının %59’unun 2021 yılında blockchain uygulamasını devreye sokacağı tespit edildi.

SITA havayolları alanındaki blockchain kullanım oranı araştırmaların artırılabilmesi için haziran ayında yeni bir sandbox başlatabileceğini bildirdi. Ayrıca direktör Pina, havayollarının birlikte gerçekleştireceği bu yenilikler sayesinde, havacılık sektöründe yeni bir döneme adım atılacağını ve yepyeni girişimler yapılacağını dile getirdi.

Yapılan açıklamaların ardından bazı havayolların hali hazırda blockchain kullanımında olduğu bazı havayollarının ise hala karar verme aşamasında olduğu belirtildi. Teknolojiyi kullanan havayolları şirketleri arasında Brisbane Havayolları’nın diğer şirketlere önücülük ettiği bildirildi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.