Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,743.60
+296.32
Ethereum
$3,090.97
-12.04
Litecoin
$80.01
+1.9
DigitalCash
$28.23
-0.21
Monero
$122.14
-1.19
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$26.28
-0.17
Dogecoin
$0.16
-0

Avustralya, Ulusal Blok Zinciri Stratejisi ve Yol Haritası Açıkladı

0 498

Avustralya, ulusal blok zinciri stratejisi ve yol haritası açıkladı. Buna göre, strateji ve yol haritası için federal hükümetten 100 bin Avustralya Doları (yaklaşık 71,200 ABD Doları) fon sağlanacak.

Yeni ulusal blok zinciri stratejisi ve yol haritası, iki Avustralya bakanlığının ortak basın açıklamasında duyuruldu. Sanayi, Bilim ve Teknoloji Bakanı Karen Andrews ve Ticaret, Turizm ve Yatırım Bakanı Simon Birmingham, ortak basın toplantısı düzenledi.

İki bakan, yeni yol haritasının Avustralya’nın yeni blok zinciri endüstrisini küresel bir lider haline getirmeyi hedeflediğini belirtti.

Yol haritası, “zincirleme, beceriler ve kapasite geliştirme, inovasyon, yatırım, uluslararası rekabet edebilirlik, işbirliği” gibi başlıklarda blok zincirlerin geliştirilmesini içeriyor.

Ülke basınında çıkan açıklamaya göre, Avustralya’nın (Başbakan Scott Morrison’ın yönetimindeki) liberal ulusal hükümetinden önceki blok zinciri yatırımları kapsamında 2018-19 yıllarında ülkenin Dijital Dönüşüm Ajansı’na 700 bin Avustralya Doları (yaklaşık 500 bin ABD doları) tahsis edildi. Uluslararası blok zinciri standartlarının geliştirilmesini teşvik etmek için Avustralya Standartlarına 350 bin AU (yaklaşık 250 bin dolar) dahil edildi.

Avustralya Şirketlerinin Sponsor Olmaları Sağlanacak

Bu yeni finansman, Endüstri, Bilim ve Teknoloji Bakanlığı’nın, Avustralya Ticaret ve Yatırım Komisyonu’nun (Austrade ) bu yıl New York’ta düzenlenecek Consensus Blockchain Konferansı misyonuna katılması için Avustralya şirketlerinin sponsor olmalarını sağlayacak.

Bakan Andrews, gelecek dönemdeki senaryolar hakkındaki raporlarından elde edilen bulguları bir araya getirmeyi amaçladıklarını söyledi. Bunun için, endüstri ve akademiden blok zinciri ve teknoloji uzmanlarıyla ve CSIRO’nun Data61’iyle yakın çalışacaklarını” belirtti.

CSIRO (Commonwealth Bilimsel ve Endüstriyel Araştırma Örgütü), Avustralya hükümetinin, yerel endüstrileri ilerletmek için bilimsel araştırmalar yapan bir kurumu. Dijital inovasyon merkezi Data61, bugüne kadar birçok büyük blok zinciri projesine öncülük etti.

Bakan Birmingham da, hükümetin blok zinciri onayının, “Avustralya ve teknoloji şirketlerinin dünyanın en hızlı büyüyen teknoloji sektörlerinden birinde oyunun önünde yer almasını sağlamaya yardımcı olacağını” vurguladı.

Avustralya’da geçen yıl boyunca hem hükümete hem de finans sektörüne blok zincirini entegre etmek için büyük girişimlerde bulunuldu.

Temmuz 2018’de IBM, federal departmanlar arasında veri güvenliğini ve otomasyonu geliştirmek amacıyla Avustralya hükümeti ile 5 yıllığına anlaşma imzaladı. 1 milyar AU’luk (740 milyon $) anlaşma, blockchain ve diğer yeni teknolojileri kullanmak için yapıldı.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter  İnstagram

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.