Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,346.36
+1150.48
Ethereum
$3,167.61
-13.62
Litecoin
$83.10
+0.85
DigitalCash
$29.19
+0.52
Monero
$126.93
+3.86
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$27.17
-0.02
Dogecoin
$0.14
0

Dev Rus Bankası Sberbank 5000 Blockchain ATM’si Satın Aldı

0 286

Dev Rus Bankası Sberbank 5000 Blockchain ATM’si Satın Aldı.

Yerel haber ajansı Izvestia’ya göre Rusya’nın en büyük bankası Sberbank, blockchain ile çalışan daha temassız ATM’ler satın alıyor. İlginç bir şekilde, bu hareket finansal işlemlerde kripto para ve Bitcoin kullanan bireyleri ve şirketleri cezalandırmak için önerilen bir tasarının tam da gündemde olduğu bir zaman diliminde meydana geliyor.

Sberbank’tan ATM Hamlesi

Karışıklığı önlemek için, Sberbank’ın ATM’lerinin BTM gibi davranmadıkları için kriptoyla hiçbir ilgisi bulunmuyor. Bankacılık devi, COVID salgını ortasında müşterilerin banka kartları ile fiziksel temas ihtiyacını azaltmayı amaçlıyor.

Blockchain destekli cihazlar, Google Pay, Apple Pay, Samsung Pay, Mir Pay ve Huawei Pay gibi temassız ödeme sistemlerini destekleyecek. ATM’ler ayrıca patern tanıma işlevselliği ile donatılmış durumda. Bu durum aynı zamanda şiddeti önleyici sistemlerle korunmakta.

Toplamda Sberbank, 108 milyon doların üzerinde bir ihale çerçevesinde 5.000 ATM almayı planlıyor. Sonuç olarak, her makine ATM 22.000 dolara mal olacak.

Sberbank’ın blockchain ile ilgili inovasyonun büyük bir hayranı olduğu bir sır olmasa da, yeni ATM’lerden teknolojiden tam olarak nasıl yararlanacağı belirsiz. Yaklaşık iki yıl önce, banka çeşitli görevler için teknolojiyi yaratmak ve denemek için bir blockchain laboratuvarı başlattı. Örneğin, geçen yılın sonbaharında Sberbank, repoyu blockchain üzerinde akıllı sözleşmelere dönüştüren bir sistemi patentleyen ilk Rus bankası oldu.

Bugün, Sberbank’ın Rusya genelinde 75.000 ATM’si var ve bunların 55.000’i tamamen işlevsel durumda.

Rusya Kripto Para Birimlerini Kullananları Cezalandırabilir

Sberbank’ın hamlesi, bankaya devlet sahip olduğu için Rus devletinin blockchain benimsemesinden uzak durmak istemediğini kanıtlıyor. Öte yandan, ülkenin Bitcoin de dahil olmak üzere kripto paraların ücretsiz kullanımı ile ilgili bir sorunu var gibi görünüyor.

Geçtiğimiz haftanın sonunda, Rus haber ajansı RBK, iki yıldan fazla bir süredir durgun olan kripto para birimleri ile ilgili yasa tasarısının kripto paraların verilmesinin ve Rusya topraklarındaki operasyonlarının yasaklanmasını isteyen bazı değişikliklerden geçebileceğini söyledi.

Bir grup milletvekili tarafından Devlet Duma‘ya (parlamentonun alt meclisi) gönderilen taslak yasa tasarısı, Bitcoin’i finansal işlemlerde kullanan kişilerin yedi yıla kadar hapis ve 7.000 dolara kadar cezalarla karşı karşıya kalmasını öneriyor.

Çin bile kripto borsalarını beklenmedik bir şekilde kapattığında bu tür sert önlemler almadı. Tasarı yasalaşırsa, Rus vatandaşları ancak miras gibi durumlar söz konusu olduğunda kripto para birimlerinin sahibi olabilirler.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.