Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$61,616.71
-773.92
Ethereum
$3,042.45
-134.57
Litecoin
$80.67
-3.21
DigitalCash
$28.06
-0.6
Monero
$122.82
-1.89
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$25.83
-1.44
Dogecoin
$0.14
-0

Havayolu şirketinden finansal işlemlerde blokzinciri hamlesi

0 321

Havayolu şirketinden finansal işlemlerde blokzinciri hamlesi .

Blockchain teknolojisi, havayolu sektöründe giderek daha fazla kullanılıyor. Önde gelen uluslararası hava şirketlerinden biri daha blockchain projesini duyurdu. Küresel havayolu KLM Royal Dutch Airlines, iştirakleriyle şirket arasındaki işlem sürecini kolaylaştırmak için blockchain teknolojisini kullanıyor. Dünyanın en büyük havayollarından olan Air France-KLM Royal Dutch Airlines, blockchain teknolojisinin iş süreçlerindeki potansiyel faydalarını keşfetmek için Hollandalı yazılım şirketi Unchain.io ile ortaklık kurdu.

KLM’in dijital birimi son yıllarda aktif olarak blockchain üzerinde çalışıyordu

İş birliği sonrasında 25 Şubat itibarıyla duyuru yapan Unchain, küresel kurumsal yazılım firması R3 tarafından geliştirilen blockchain teknolojisine dayanan finans uygulamasını KLM Royal Dutch Airlines için sunacak. Çözüm; verileri kaydetmek, yönetmek ve senkronize etmek için tasarlanmış açık kaynaklı bir kurumsal blockchain platformu olan R3 Corda’yı kullanacak.

KLM Royal Dutch Airlines’ın FinTech uzmanı Dominique Vijverberg, havayolunun şirketin inovasyon kolu olan KLM Digital Studio’daki ilk araştırmanın ardından projeyi duyurduğunu söyledi. Haberi yapıldığı üzere KLM Digital Studio, KLM’nin dijital dönüşüm stratejisinin bir parçası olarak blockchain, yapay zeka ve artırılmış gerçeklik gibi gelişmekte olan teknolojileri aktif olarak araştırıyor. Vijverberg, son stratejik çözümle şirketin blockchain projesini gerçek dünya uygulamalarına yönlendirdiklerini söyledi.

Blockchain büyük havayollarıyla uçuyor

Blockchain uygulamaları havayollarında ve havacılık endüstrisinde popüler bir trend haline geldi. Sadece ödemeler için değil, rezervasyon ve lojistik için de kullanışlı bir araç durumunda. 2018’de KLM Royal Dutch Airlines’ın ana şirketi Air France-KLM, blockchain teknolojisi sayesinde aracıları ortadan kaldırarak müşterilerine maliyet avantajı sağlamak üzere blockchain girişimi Winding Tree ile ortaklık kurdu. Winding Tree, Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki Etihad Airways, Air Canada ve Lufthansa gibi birçok büyük küresel havayolu şirketinin ortağı haline geldi. Hong Kong’un önde gelen havayolu Cathay Pacific’in de geçen yıl yük cihazlarını yönetmek için ilk blockchain projesini duyurduğu bildirildi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.