Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$70,540.48
+319.3
Ethereum
$3,572.43
-12.72
Litecoin
$94.64
-3.05
DigitalCash
$38.35
+0.13
Monero
$136.75
-1.35
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$32.23
+0.45
Dogecoin
$0.22
+0.03

Ethereum’un Değerini Belirleyen Etkenler Nelerdir?

0 515

Ethereum Nasıl Ortaya Çıktı?

Ethereum’un değerini belirleyen faktörlere geçmeden önce bu coinin nasıl ortaya çıktığı bilinmelidir. Vitalik Buterin adlı genç bir bilgisayar programcısı tarafından 2013 senesinin sonlarına doğru üretilmeye başlanan bu coinin diğer altcoinlerle karşılaştırıldığında çok daha iyi özelliklere sahip olduğu rahatlıkla görülebilmektedir. Değerlenmesi oldukça yüksek olan bu coinin Bitcoin’in en büyük rakibi olduğu düşünülmektedir. Zamanla değerinin Bitcoin’i geçeceği düşünülmekte olan Ethereum farklı etkenler karşısında değer kazanmakta ya da değer kaybetmektedir.

ethereum fiyat

Ethereum’un Değerini Belirleyen Faktörler

Ethereum’un değer kazanıp kaybetmesinde etkili olan en büyük faktör ülkelerin bu coine karşı uyguladığı politikadır. Merkezi otoritelere bağlı olmadan da değer kazanabilen bu coin küçük bir düzenleme sonrasında dahi değer kazanabilir ya da kaybedebilir. Devletler tarafından yapılan düzenlemeler sonucunda Ethereum ticareti yapan kişiler yatırımları konusunda farklı fikirlere sahip olmakta ve alım satım işlerini ona göre gerçekleştirmektedir. Devletlerin koyduğu yasaklar sonucunda bu coinin talep oranı azalabilir. Bu da değer kaybetmesine sebep olabilmektedir. Örnek olarak Çin’in kripto paralar hakkında 2013 yılında yaptığı düzenleme sonrasında pek çok coninin değeri sert bir şekilde düşmüştür.

Ethereum’un değerin artıran faktörler arasında en etkili olanlardan birisi madenciliğinin kolay yapılmasıdır. Bitcoin’in aksine ekran kartı üzerinden üretilebilen bu coinin madencilik masrafı oldukça düşüktür. Bu da madencilik yapan pek çok kişinin Ethereum’a yönelmesine neden olmuştur. Ethereum’a olan ilginin artması da bu coinin değerlenmesini sağlamıştır. Her ne kadar madenciliği kolay yapılsa da üretim sırasında kullanılan enerjinin fazla olması Ethereum fiyatlarının yükselmesine sebep olmuştur. Bunlar dışında alım satım yapan kişilerin coinin geleceği hakkında fikirleri de coninin değerinin değişmesine sebep olmaktadır.

Güncel kripto para haberleri için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : Facebook, Telegram, Twitter 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.