Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,973.93
+632.09
Ethereum
$3,180.39
+33.33
Litecoin
$84.69
+0.47
DigitalCash
$30.84
+0.56
Monero
$121.39
+1.23
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.83
+0.01
Dogecoin
$0.15
0

Dubai, Smart Dubai Sayesinde İlk Blockchain Tabanlı Devlet Olabilir

0 404

Smart Dubai, Dubai’nin dünyadaki en mutlu ve en akıllı şehirlerinden biri haline getirebilir. Şehir ve hükümetin liderliğini üstlendiği bu büyük girişim sayesinde Dubai dünyanın ilk blockchain ödeme sistemine sahip olan devleti olabilir.

Dubai’nin büyük online ödeme portallarından biri olan DubaiPay, işlemlerin çözümü ve gerçek zamanlı mutabakat için blockchain teknolojisini kullanacağını bildirdi. Dubai’yi 2020 yılında dünyanın ilk blockchain tabanlı devleti olma hedefine yaklaştıran bu girişim farklı yazılımcılar ve programcılar tarafından destekleniyor. Planlanan sistemi uygulamaya koymak için blockchain teknolojisi hakkında 20 ayrı projeyle aynı anda çalışan hükümet, Consensys ve IBM ile de bu proje hakkında danışmanlık yapmaları için ortaklıklar kurdu. Şehrin küresel rekabet gücünü ve başarısını akıllı teknoloji sayesinde sürdürmeyi planlayan Smart Dubai ve Smart Dubai Hükümet Kuruluşu tüm işlerin blockchain teknolojisine taşınmasını planlıyor.

Blockchain Sayesinde Verimlilik Artırılacak

Smart Dubai Hükümet Kuruluşu’nda akıllı servisler departmanında direktör olarak çalışmakta olan Mira Sultan Obaid Abdulrahman, ülkenin haber ajanslarına yaptığı açıklamada, işlemlerin blockchaine taşınmasının hükümet verimliliğini artıracağını belirtti. DubaiPay’deki işlemlerin hızlı bir şekilde tamamlanması için destekte bulunan Dubai Maliye Bakanlığı, çeşitli sorunların ve anlaşmazlıkların çözülmesi için devreye girmekten çekinmiyor. Toplamda 14 sivil toplum kuruluşu ve 27 devlet kuruluşundan gelen işlemlerin ele alınacağı DubaiPay portalı gelecek vadeden projeler arasında bulunuyor.

Dubai Farklı Alanlarda Blockchain Teknolojisini Kullanıyor

Dubai, bu projeye başlanılmadan önce çeşitli kurumlarda blockchain teknolojisini zaten kullanıyordu. Örnek olarak Dubai’nin en büyük bankaları arasında bulunan Emirates NBD, geçtiğimiz nisan ayında çeklerde yapılan sahteciliği azaltmak amacıyla blockchain temelli bir proje başlatmıştı. Bunun dışında Dubai Tourism de, geçtiğimiz martta sistemlerini revize etmek amacıyla bu teknolojiyi kullanmayı planlamıştı.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.