Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
-3738.09
Ethereum
-273.66
Litecoin
-5.35
DigitalCash
-4.07
Monero
-4.48
Nxt
-0
Ethereum Classic
-3.05
Dogecoin
-0.02

Desantralize Borsa Nedir?

0 413

Desantralize Borsa Nedir?

Desantralize Borsa kavramı, kripto paraların varlık göstermesiyle beraber gündeme gelmiştir. Desantralize kavramı “Merkezi Olmayan” anlamına gelir. Merkeziyetsiz borsa demek, belirli bir merkeze bağlı olmadan varlık gösterebilen borsaları tanımlanır. Varlıklarını güvence altında tutmak adına belirli kurumlara bağlı olmamaları en önemli özellikleridir. Merkezi borsalarla arasındaki fark kolaylıkla ayırt edilebilir olarak şekillenir.

Desantralize Borsaların Farkları Nelerdir?

Desantralize borsalarda, hükümetlerin belirleyici düzenlemelerinden etkilenilmesi hiçbir zaman söz konusu olmaz. Merkezi odaklı olmadıklarından dolayı, tamamen kendi içerisinde geçerli olan kuralları ön plana çıkar.

Merkezi sistemli çalışan borsalarda olmayan en önemli özellik, desantralize borsalarda şeffaflıkla sağlanır. Kullanıcılara yapılan işlemler hakkında bilgi sunmada fark yaratırlar.

Kripto paraların temel amacı kullanımda mahremiyeti sağlamaktır. Desantralize borsa, bu mahremiyeti göz önünde bulunduruyor olmasıyla beraber ön plana çıkar.

Üçüncü kişiler tarafından aracılık hizmetlerinin kullanımını gerektirmezler.

Desantralize borsalarda işlemlerin hızı, merkezi şekilde çalışma prensibine sahip olan borsalara göre çok daha avantajlıdır.

Margin trade ya da stop-loss desteğini sunuyor olmaları, kullanıcılar açısından en önemli avantajlar arasında yer alıyor. Otomatik olarak gerçekleştirilebilen işlemler sayesinde değer kaybının yaşanmadan işlemlerin sonlandırılabilmesi sayesinde ayrıcalıklı sonuçların elde edilebilmesi avantajı bulunur.

Desantralize Borsa Kullanılmalı mı?

Kripto para dünyasında sunduğu avantajların merkezi borsalara göre çok daha ağır basıyor olmasıyla beraber, kullanımları sonucunda farkın yaşanması mümkün olur. Her kripto para kullanıcısı tarafından tercih edilebilir özellikte olmaları ayrıcalıklı kullanımı beraberinde getiren farklardan biridir.

Desantralize borsa, tamamen kullanıcılar ve kripto paralar açısından gelişmiş detayları beraberinde getiriyor olmasının farkıyla beraber ön plana çıkar. Dünya genelinde farklı özelliklere sahip olarak tercih edilebilecek desantralize borsa seçenekleri bulunur. İşlem hacimleri açısından birbirlerinden ayrıldıkları gibi işlevsel anlamda da değişkendirler.

Güncel kripto para haberleri için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın: FacebookTelegramTwitter 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.