Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,127.82
-2223.89
Ethereum
$3,132.79
-76.45
Litecoin
$84.01
-1.13
DigitalCash
$30.25
-1.14
Monero
$118.88
-3.35
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.73
-1.48
Dogecoin
$0.15
-0.01

Block Reward Halving, Blok Ödül Yarılanması Nedir?

0 424

Block reward halving Türkçe adı ile blok ödülü yarılanması adından da anlaşılacağı üzeri blok ödüllerinin yarıya düşmesi anlamına geliyor. 

Halving, blok ödül yarılanması madencileri nasıl etkiler

Blok ödülünün yarılanması en basit şekilde bir blokta çıkan coin sayısı 2 iken blok yarılanmasından sonra artık 1 blokta 1 coin çıkacağı anlamına gelmekte yani coin üretimi zorlaşmakta. Mining (madencilik) yapan kişilerin blok ödülünden kazandıkları coinlerin azalması da direk olarak arz ve talep dengelerinin değişimine ve bu sebepten coin’in fiyatında yükselişe sebep olmakta fakat artık üretebildikleri coin yasınında azaldığını unutmamak gerek.

Halving değer yükselimine sebep olur mu?

Halving etkisi ile birlikte arz talep dengelerinde değişimin olacağı ve bu sayede fiyatlarda yükseliş görebileceğimizi söyledik fakat blok yarılanması olmadan da fiyat arta bilir mi? Bu sorunun cevabı evet ve buna sebep olan şey ise fomo’dur. Fomo’ya insanların firsatları kaçırma yada yakalayamama korkusu diyebiliriz. Birçok insan halving ile birlikte fiyatın yükseleceğini düşünüp ödül yarılanmasına uzun süreler var iken coin’i almaya ve yükseliş fırsatını kaçırmamaya gayret eder. Bu sayede halving sonrası değil halving öncesi fiyatlanma başlar ve halving başlamadan da trend bitmiş olabilir.

Halving sezonu sadece blok yarılanması ödülü yada fomo sayesinde değil. Halving’in yaklaştığını ve geldiğini bildiren haber ve paylaşımlar ile de hızlı bir şekilde coin’in popülerliğinin artmasına buda daha fazla yatırımcıya hitap etmesine ve arz talep dengeleri fiyatın yükselmesine sebep de olabiliyor.

Son Bitcoin halving ve Bitcoin’in tepkileri

Son Bitcoin halving 9 Temmuz 2016’da yaşandı. Halving sırasında ve halving sonrasında Bitcoin’in fiyatı ani değişimler yaşadı.

bitcoin'in 9 temmuz 2016'da halving'e tepkisi
Bitcoin’in 9 temmuz 2016’da halving’e tepkisi

Halving’e 3 ay kala başlayan hızlı yükseliş trendi ile Bitcoin 400 dolar’dan yaklaşık 800 dolara kadar, 2 kat yükselmiş fakat ödül yarılanmasına 1 ay kala yükseliş trendi bitmiş ve Bitcoin 600 dolar fiyatlarına gerilemiştir. Halving sonrasında 7  aylık yatay trend’in ardından tekrardan yükselişe geçerek 2017 ocak ayında 1150 dolar fiyatını görmüştür.

Litcoin halving yaklaşıyor.

Litcoin halving yaklaşıyor ve ltc’nin değeri gittikçe yükselmeye başladı. Bunun en büyük sebebi ise yukarıda bahsettiğimiz gibi Fomo’dur. Yatırımcılar ltc halving’i sırasında oluşabilecek fiyat yükselişini kaçırma korkusu yüzünden halving’e aylar kala yatırımlarını ltc’ye doğru yöneltti. Buda fiyatta aşırı ani hareketlerle yükselişine sebep oldu.

Litcoin LTC halving tarihi yaklaşıyor. Tarih tam net olmamakla birlikte 05 Ağustos 2019’a geleceği hesaplanmakta. Ltc halving’i 1,680,000  blokta geçekleşecek kaç gün kaldığını kontrol etmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter  İnstagram

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.