Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$70,303.08
-491.96
Ethereum
$3,556.51
-17.31
Litecoin
$102.56
+7.3
DigitalCash
$40.13
+1.69
Monero
$135.03
-2.11
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$34.78
+2.55
Dogecoin
$0.21
-0

Ülkemizde Yabancı Yatırım Artıyor

0 264

Ülkemizde Yabancı Yatırım Artıyor .

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Ermut, yabancı yatırımların dünyada azaldığını Türkiye’de ise arttığını belirterek, “Dünyada herkes yatırım açısından Türkiye kadar iyi karneye haiz değil. Türkiye yatırım fırsatları açısından kendini ayrıştırıyor.” dedi. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Arda Ermut, ABD, Avrupa, Çin ve Orta Doğu’dan dünyanın en büyük yatırım fonlarının temsilcilerinin katıldığı Globalturk Capital ile EMPEA iş birliğiyle düzenlenen “Türkiye ve Çevresindeki Özel ana para Fonları Yatırımları” 4’üncü senelik toplantısında konuştu. Ermut, Türkiye’nin dünyada yatırım ortamı açısından en reformist ülke olduğunu söyledi. Ermut, yabancı yatırımların dünyada azaldığını Türkiye’de ise arttığına dikkati çekerek “Ekonominin liberalleştirilmesi bizim için çok önemli ve birinci önceliğimiz. Türkiye coğrafik olarak da çok elverişli bir konumda. 4 saatlik uçuşla, 1,6 milyar insana ve 25 trilyon dolarlık yatırım potansiyeline ulaşmanız mümkün. Buna bir de Türk Hava Yolları’nın başarılarını eklemek gerekir. Bu da yatırım fonları için büyük bir avantaj demek.” değerlendirmesinde bulunmuş oldu.

YABANCI SERMAYE TÜRKİYE’YE DAHA İYİ GELECEK

Globalturk Capital Kurucu ve Yönetici Ortağı Barış Öney de Gelişen Ülkeler Özel ana para Fonları Birliği (EMPEA) üyelerinin dünya genelinde 5 trilyon dolarlık fonu yönettiğini belirterek, Türkiye’nin dünyada yatırım için en elastik ve güvenli ülkelerden biri olduğunun altını çizdi.
Edinilen bilgiye göre, toplantıya bir çok ülkeden 160 yatırımcı fonunu temsilen 300 fert yer aldı. 40 konuşmacı gün boyu panellerde söz alarak Türkiye ve bölgesindeki yatırım imkanlarını masaya yatırdı. Katılan konuşmacıların temsil etmiş olduğu kurumlar, yükselen pazarlarda 150 milyar dolarlık fon yönetiyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.