Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$66,752.72
+384.85
Ethereum
$3,232.81
+40.04
Litecoin
$84.93
-0.85
DigitalCash
$31.47
+0.04
Monero
$122.44
-1.19
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$28.19
-0.13
Dogecoin
$0.16
0

Petrol altın ve gümüş’e bir alternatif olabilir mi ?

0 382

Petrol altın ve gümüş’e bir alternatif olabilir mi ?

Kitco yazarı Phillip Streible bugün Altın fiyatında beklentiler için siyah Altın olarak ifade edilen petrolün bir alternatifi olup olamayacağını sorguluyor.

Ünlü yazar konuyla ilgili olarak şu yorumları yapıyor:

Bugün oğlum bana faiz oranlarının yükseldiği konusunda bir uyarıda bulundu. Ben de vay canına diyerek şaşkınlığımı belirttim. Zira istikrarlı bir şekilde düşen faiz oranları ve yükselen enflasyon beklentileri ile zayıflayan dolar ve destekleyici maliye / para politikalarının, aşırı yüklü bir altın boğa piyasası elde etmek için ihtiyaç duyduğumuz karışımlar olduğunu her daim aklımda tutuyorum.

2021 Yaklaşırken

2021 yaklaşırken, Altın hala kötü bir akşamdan kalmışlıktan muzdarip. Daha sorumlu olan en iyi arkadaşı gümüş, aynı akşamdan kalmanın ardından kendini kandırılmış hissediyor.

Geniş bir emtia listesinin üç aylık göreli performansına bakarsanız, şöyle görünecektir. İlk üç sırayı Brent Ham Petrol ve WTI Ham Petrol %25’in üzerinde, bakır %16 ve platin %9 artışla kapatıyor. Listenin en altına gidin ve altının %5,22 ve gümüşün en son %10,04 düştüğünü göreceksiniz.

Şimdi yüzlerce “manipüle edilmiş” e-postaları almak istemiyorum çünkü bu bir bahane. Bundan daha iyi olalım ve stratejiye odaklanalım. Lind-Waldock’ta çalışırken, milyon dolarlık bir müşterim vardı ve o gün gümüş 1,50 $ / onsa düştüğünde onu aramamı istiyordu. Manipülatörlerin işlerini yaptığını hissetti ve küçük adamlardan gelen kan banyosu paniği, köpekbalıklarının içeri girip indirimli bir varlık almasına izin verdi.

Altın ve Gümüş

Ayrıca, gümüşün yükselmesi için altının yukarı çıkması gerektiği anlatısına inanmıyorum; ancak, bakır ve platinin arz / talep temellerinden kazançlarını artırırken gümüşün artmadığını görünce hayal kırıklığına uğradım.

Bir gün gerçek, gümüş üretiminin çoğunlukla sabit kaldığı ve artan sayıda bölgeden gelen talebin artmaya devam ettiği ve bu nedenle uzun vadeli arama spreadlerini sürdürdüğümüzde ortaya çıkacak. Gümüş vadeli işlemlerinin patlak vermesini ve ardından “nereden alınır” yargısına hemen karar vermeyi istemiyorum.

Altın konusunda yüksek bir inancım olmadığından, gümüş meselelerini çözüyorüm. Bu nedenle ham petrol olarak bilinen “Siyah Altın” üzerinde daha çok odaklandık. Ham petrol, piyasanın altında güçlü bir temel teklifi olan başka bir “yeniden açılan ticaret” olarak kendini kurdu.

Çarşamba günü, ABD hisse senetlerinde %1/2’lik bir düşüş, ham petrol envanter verilerinde 15 milyon varil artışı gördük ve ham petrol vadeli işlemleri, gün içinde hala pozitif bir kazanç elde etmeyi başardı. O zamandan beri, Şubat kontratı için 50 $ / varil görünürde net bir kırılma gördük.

Ne olursa olsun yine de sarı metal öyle görünüyor ki, 2021’de kara Altın’ın yerini alacak.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.