Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$67,131.25
+1043.13
Ethereum
$3,260.17
+74.86
Litecoin
$85.22
+0.51
DigitalCash
$31.55
+0.34
Monero
$123.43
+2.72
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$28.42
+0.24
Dogecoin
$0.16
0

Neils Christensen: 2021’de altın bu seviyelere gelebilir!

0 365

Neils Christensen: 2021’de altın bu seviyelere gelebilir!

Kitco analisti Neils Christensen 2021 Altın fiyat tahmini ile ilgili olarak bir varlık firmasının CEO’sunun görüşlerine yer veriyor.Sprott Inc.’in başkanı ve CEO’su Peter Grosskopf’a göre fiyatlar 1.900 doların altında olsa da altın piyasası yılı iyi bir yerde kapatıyor.Kitco News ile yakın tarihli bir telefon röportajında Peter Grosskopf, altın fiyatlarının bir boğa piyasasının erken aşamalarında olduğu şeklindeki duruşunu yineledi.

2021 Altın Fiyat Öngörüsü

2021’de Altın fiyatı için 2.000 $ seviyesinin çok rahat bir şekilde elde edilebileceğini ifade eden Peter Grosskopf, küresel borcun kontrolden çıktığı bir dünyada fiyatın kolaylıkla 2.300 veya 2.400 dolara çıkabileceğini söyledi.

“KONTROLSÜZ HÜKÜMET HARCAMALARI VE BÜTÇE AÇIĞI İNŞASI GÖRMEYE DEVAM ETTİKÇE YATIRIMCILARIN DAHA FAZLA SİGORTAYA SAHİP OLMA İHTİYACI ARTIYOR. GİTTİĞİMİZ HIZDA DEVAM EDERSEK; SONUNDA OLDUKÇA KORKUNÇ SONUÇLARLA KARŞILAŞACAĞIZ. BU DURUM SADECE NE KADAR SİGORTAYA İHTİYACINIZ OLACAĞIYLA İLGİLİ BİR SORU ASLINDA.”

Grosskopf’un yorumları, altın piyasasının altın destekli ETF’lerde daha fazla satış görmesiyle geldi. SPDR Gold Shares, varlıklarından yaklaşık 24 ton altın çıktığını gördü. Aralık ayındaki düşüş, 61 tondan fazla Altın’ın Kasım ayında dünyanın en büyük ETF’sinden kaçmasının ardından geldi.

Altın destekli ETF’deki rekor orandaki sahiplikler piyasa için önemli bir risk oluştursa da, Grosskopf bir 2013 senaryosu görmediğini söyledi.

“İNSANLAR FİZİKSEL ALTIN POZİSYONLARINA EKLEME YAPMAK İSTEYECEKLER. ETF PİYASASINA DAHA FAZLA PARA AKMA OLASILIĞI YÜKSEK.”

Balonlar Patlayabilir

Grosskopf, faiz oranlarının benzeri görülmemiş seviyelerde olmasıyla, 2021’de merkez bankalarından bir sonraki önemli politika hareketinin, getiri eğrisi kontrolü olacağını söyledi.

“FED 2021’DE FAAL HALDE VE İYİ OLACAK. EKONOMİ, HİSSE SENEDİ PİYASALARIYLA GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE İLİŞKİLİDİR VE PİYASALAR PARA POLİTİKASINA BAĞLIDIR. FED’İN ŞU ANKİ YOLUNDA PARA BASMAKTAN BAŞKA SEÇENEĞİ YOK. DURURLARSA, YATIRIMCILARIN AŞAĞIYA BAKMASI GEREKİYOR. BÜTÜN BALONLAR PATLAYABİLİR.”

Grosskopf, merkez bankasının faiz oranlarını düşük tutmak zorunda oldığunu, önümüzdeki yılın ikinci yarısında ekonomik büyüme hızlandıkça ve enflasyon yükseldikçe, nakit tutmanın yatırımcılar için daha da cezalandırıcı olacağını da sözlerine ekledi.

Grosskopf, hükümetlerin ya büyüyen borç krizinden kurtulmaya çalışabileceklerini ya da bu krizden çıkıp para birimlerinin değerini düşürebileceklerini belirtti. Enflasyonu zorlamanın hükümetlerin sahip olduğu tek geçerli seçenek olduğunu düşündüğünü de sözlerine ekledi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.