Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,034.88
+1586.71
Ethereum
$3,061.46
+55.38
Litecoin
$82.18
+2.45
DigitalCash
$29.75
+1.17
Monero
$119.16
+3.88
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.31
+0.82
Dogecoin
$0.16
+0.01

Dynamic Set Dollar birgünde %122 artış gösterdi !

0 277

Dynamic Set Dollar birgünde %122 artış gösterdi !

ABD dolarına sabitlenmiş bir şekilde işlem yapmak için tasarlanmış olan Ethereum (ETH) tabanlı bir stablecoin, yalnızca 24 saatte yaklaşık yüzde 100 arttı.

DSD’nin 24 saatlik grafiği. Kaynak: CoinGecko

Bu stablecoin, bir fiyat oracle ekosistemi, dinamik arz ayarlama, yield farming ve kupon adı verilen finansal araçlar aracılığıyla yaklaşık 1.00 dolarlık ticaret yapması amaçlanan algoritmik bir stablecoin olan Dynamic Set Dollar.CryptoSlate’de yer alan Nick Chong haberine göre DSD 24 saat önce 0,90 dolardan işlem görüyordu. Sadece bir saat önce belirlenen yükseklerde, şu anda 184 milyon dolarlık piyasa değeri olan kripto para; 2,80 dolardan işlem görüyor.

Dynamic Set Dollar nedir?

Dynamic Set Dollar, bir seigniorage modeline dayanan algoritmik bir stablecoin’dir. Coin’i destekleyen ABD doları rezervi yok; bunun yerine, fiyat hareketinin, kullanıcıları fiyatı sabit tutmaya teşvik ederek zaman içinde istikrar kazanması amaçlanıyor. Projenin anonim kurucuları şöyle açıklıyor:

“GÖNÜLLÜ ELASTİK TEDARİK MEKANİĞİ, AMPLEFORTH (AMPL) VE BASED (TABED)’DEN FARKLIDIR. EMPTY SET DOLLAR’DAN (ESD) ESİNLENMİŞTİR, ANCAK GENİŞLETİLMİŞ TEDARİK DEĞERLERİ VE DEĞİŞTİRİLMİŞ BİR ARZ ÇOĞALTMA/AZALTMA FORMÜLÜ ARACILIĞIYLA PİYASA TALEBİNE DAHA HIZLI YANIT VERİR.”

DSD, 1,00 doların üzerinde işlem yaparsa ESD basılır ve Uniswap’te likidite sağlayan veya coin’lerini DAO’da stake edenlere dağıtılır. DSD 1,00 doların altında işlem yaparsa kullanıcılar DSD’lerini “kuponlar” karşılığında “yakabilir” ve böylece, fiyat sabitlemeye döndüğünde 1:1 temelinde DSD basılabilir.

Bu sistem, zaman içinde fiyatın 1,00 dolarda kalmasını sağlar.

CryptoSlate’e göre bu sistemde spekülatörlerin, fiyatı 1,00 doların altına düşürüp satın almak istemeleri durumunda fiyatı azaltmalarına veya balina oyunları oynamak istemeleri durumunda artırmalarına izin veren birçok nüans var.

DSD benzer bir model kullanan ve DSD’den önce çıkarılan Empty Set Dollar’a dayanmakta. ESD, Mechanism Capital gibi DeFi alanının en iyi fonlarının birçoğundan güçlü bir kurumsal destek gördü.

Ralliye ne sebep oluyor?

DSD’nin rallisi, 10 günlük bir arz azaltma dönemiyle karşılaştıktan sonra geldi ve bu süre zarfında yatırımcılar, fiyatların tekrar yükselmesi umuduyla kuponlar karşılığında DSD’lerini sürekli olarak yakmak zorunda kadı. Nick Chong’a göre sadece bir gün önce başlayan ralli, ESD rallisini kaçıran (son birkaç ayda yaklaşık 400 kat artan) yatırımcıların benzer fırsatları değerlendirmeye başlamasıyla iyice arttı.

Nick Chong’a göre ekstra arz devreye girdiğinde coin’in fiyatı muhtemelen 1,00 dolara geri dönecek.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.